Apple замовляє компоненти кнопок для iPhone 16

23.04.2024   14:36    263


Apple замовила велику кількість ємнісних кнопкових компонентів у постачальника з Тайваню, які нібито призначені для використання в майбутній серії iPhone 16, стверджує новий звіт з Азії. За даними Economic Daily News, Advanced Semiconductor Engineering виграла замовлення, яке, як стверджується, включає модулі системи в пакеті (SIP), які використовуватимуться для інтеграції герметизуючих компонентів із двома двигунами Taptic Engine, по одному з боків від iPhone.


У звіті стверджується, що Apple замінить наявні фізичні кнопки з обох боків iPhone 15 на ємнісні версії, які забезпечать користувачам ‌iPhone 16‌ тактильний зворотний зв’язок. Останній тип кнопки виявляє натискання та емулює натискання фізичної кнопки за допомогою тактильного (або Taptic) механізму, який генерує вібрацію.



Можливо, Apple замовила кнопки, готуючись до майбутніх планів виробництва, але це не обов’язково означає, що вони призначені для використання в цьогорічних моделях ‌iPhone 16‌.

Останні новини:  Розкрито угоду Google з Apple на $20 мільярдів за пошукову систему

Вважалося, що найперші відомі прототипи ‌‌iPhone 16‌‌ включали тактильні кнопки живлення та гучності. Проєкт Bongo, як його називали всередині компанії, був оновленим дизайном кнопок гучності та живлення на ‌iPhone 15‌. Однак, згідно з джерелами, його було скасовано у 2023 році через невирішені технічні проблеми. Після скасування проекту Bongo Apple повернулася до механічних кнопок для ‌‌iPhone 16‌‌.



Як наслідок, більшість чуток припускають, що моделі ‌iPhone 16‌ матимуть повністю механічні кнопки, і це, за чутками, додавання четвертої кнопки. Згідно з The Information, Apple додасть нову «кнопку захоплення» до всіх моделей ‌iPhone 16‌, але очікується, що кнопка буде механічною, а не ємнісною, і все ж вона зможе реагувати на натиск і дотик.

Останні новини:  MacBook Air M4 2025 року: чого очікувати

Кнопка використовуватиметься для зйомки фотографій і відео, і, як повідомляється, користувачі ‌iPhone‌ зможуть збільшувати та зменшувати масштаб, проводячи по кнопці вліво та вправо, фокусуватися легким натисканням і активувати запис більш сильним натисканням.

У сьогоднішньому звіті стверджується, що масове виробництво ємнісних компонентів розпочнеться в третьому кварталі цього року, що є надзвичайно пізнім терміном з точки зору типового початкового виробництва Apple ‌iPhone‌, тому замовлення може стосуватися лінійки ‌iPhone‌ 17, а не майбутніх моделей цього року. З усім тим, як ми бачили з серією iPhone 15, все може змінюватися досить далеко в процесі, тому спостерігайте за цим місцем.

Останні новини:  MacBook Air M4 2025 року: чого очікувати


portaltele.com.ua