Зірка збірної України Зінченко заступився за фаната, якого тягнув з поля польський поліціянт (відео)

28.03.2024   13:31    1283

Польські поліціянти скрутили вболівальника і намагалися відвести з поля. Футболіст хотів цьому завадити, але правоохоронець, очевидно, не дослухався до умовлянь українського капітана.

Півзахисник/захисник збірної України та лондонського “Арсеналу” Олександр Зінченко намагався захистити українського вболівальника від польського поліціянта, який схопив його за руки. Після вольової перемоги над Ісландією, яка гарантувала вихід Синьо-жовтих на Євро-2024, деякі з глядачів вибігли на поле. Відео опубліковано в соцмережі X.

Останні новини:  Носій ядерної боєголовки зламався навпіл: в ЗСУ показали знешкоджену ракету Х-55СМ (відео)

Олександр Зінченко намагається захистити фаната від польської поліції

Одного з фанатів скрутив поліціянт і намагався відвести з поля, але Зінченко намагався цьому перешкодити. Правоохоронець, вочевидь, не дослухався до умовлянь українського капітана, і все ж вивів порушника під трибуни. Дії капітана української команди оцінили вболівальники на трибунах.

Випадки, коли фанати команди масово вибігають на поле після перемоги команди нерідкі. Водночас уніформу футболістів часом розбирають на сувеніри. Місцева поліція до цього зазвичай ставиться терпимо.

Останні новини:  Який вигляд мають моторошні мешканці глибин (Відео)
Уболівальники збірної Грузії на полі

Подібне було і в матчі Грузія–Греція в Тбілісі, який, як і поєдинок Україна–Ісландія, відбувся напередодні, 26 березня. Грузинська збірна вперше пробилася на Чемпіонат Європи, і фанати гуртом висипали на поле. На відміну від України, Грузія грала вдома, і на опублікованих кадрах не видно, щоб поліціянти застосовували силу.

Останні новини:  Путін зробив цинічну заяву про Донбас (ВІДЕО)
Фанати “Манчестер Сіті” святкують чемпіонство разом із футболістами на полі
Цього разу приводів для радості не було. Розсерджені вболівальники “Сент-Етьєна” вибігли на поле після того, як рахунок на табло відправив команду лігою нижче
Фанати “Мальме” святкують чемпіонство

До речі, в історії світового футболу траплялося, що футболісти в силовій манері заступалися за вболівальників.

13 травня 1990 року на “Максимірі” в Загребі місцеве “Динамо” приймало принципового суперника — белградську “Црвену Звезду”. Гра перетворилася на фанатське побоїще, втрутилася поліція. 22-річна майбутня зірка “Мілана” Звонімір Бобан, побачивши, що правоохоронець б’є динамівського фаната, у відповідь завдав тому удару ногою. Цей випадок зробив футболіста національним героєм.

Удар Звоніміра Бобана