Як прибрати пил і жир на кухонних шафах

05.03.2024   17:40    104

Кухня — це одне з найприємніших місць у хаті, де родина проводить разом багато часу за спілкуванням, а господиня робить усе, щоб там було затишно, приємно та комфортно.


Втім нічого цього не буде, якщо на полицях та шафах накопичуватимуся пил, бруд та жир. Всім відомо, що саме на кухні доводиться частіше прибиратися і ця задача не з легких через специфіку приміщення, у якому постійно готують їжу. Полегшити та прискорити процес миття та чищення завдяки якомусь одному лайфхаку не можливо. Тут потрібен комплексний підхід до справи.

Останні новини:  Три знаки Зодіаку, для кого травень стане прибутковим

Головним принципом у ньому є якомога менше захаращувати кухню декоративними предметами, зайвим приладдям, яким ви практично не користуєтеся.

Чи не найскладнішою частиною прибирання є верхні шафи. Отже, для того, щоб полегшити процес, краще за все — застелити їхню поверхню звичайною харчовою плівкою, а тоді час від часу просто її міняти на нову. Але якщо сталося так, що вам неодмінно потрібно відмити від жиру та пилу поверхні кухонних меблів, то використовуйте покупні універсальні мийні засоби. Але корисніше для здоров’я буде використання народних екологічно чистих засобів, що приготовані самотужки.



Наприклад, ви можете зробити пасту з соди: 4 столові ложки соди змішайте з 2 столовими ложками води. Цю кашицю нанесіть на поверхню, що забруднилась, на 45 хвилин, а потім змийте її. Ще одним відомим засобом для відмивання жиру є суха гірчиця. Брудну поверхню змочіть водою, посипте гірчичним порошком, а через кілька хвилин приберіть його сухою серветкою. Бруд та жир відійдуть разом з гірчицею.



Та все ж таки головне – не допускайте тривалого утворення жиру, а потім осідання на нього пилу. Робіть вологе, а слідом сухе прибирання частіше, своєчасно витирайте щойно створені плями від їжі.

Останні новини:  Зубна паста на обличчя, в чому її користь і як її застосовувати