Вірні ознаки, що ваш догляд вам не підходить

28.03.2024   15:40    237

Сучасна б’юті-індустрія щодня балує нас новинками і спокусливими баночками — іноді нелегко встояти перед покупкою нового крему або маски на пробу. На жаль, шкіра не завжди розділяє наш захват і часом може відповісти несподіваною реакцією навіть на найбільш перевірені і хвалені б’юті-продукти.


Перш за все, експерти рекомендують завжди вибирати догляд за типом своєї шкіри. Спонтанна емоційна покупка за рекомендацією улюбленого блогера (або просто тому, що баночка красива) може, в кращому випадку, стати марною тратою грошей, а в гіршому — причиною появи небажаних симптомів на обличчі, лікування яких зажадає додаткових інвестицій. Однак навіть якщо ви чітко дотримуєтеся цього правила — це не завжди гарант того, що продукт вам підійде. Індивідуальна непереносимість, зміна сезонів і поточний стан шкіри по ряду можливих причин (наприклад, її зневоднення або підвищена чутливість) — фактори, на які також слід звертати увагу при підборі засобів для догляду. При цьому зрозуміти, що догляд вам не підходить, не завжди можна з першого дня застосування: іноді реакція шкіри (причому, необов’язково така явна, як висипання) може послідувати через деякий час після регулярного використання продукту. Як в такому разі вчасно визначити, що догляд вам не підходить? Розкриваємо 5 найбільш явних ознак.





Найочевидніші і явні ознаки, звичайно, поява висипань. Так, вони можуть бути наслідком зовсім інших більш глобальних проблем. Спробуйте на час виключити новий продукт з догляду: якщо висипання зменшаться і почнуть проходити, продукт краще замінити. У будь-якому випадку, акне не варто лікувати самостійно — краще звернутися до лікаря і дерматолога і здати аналізи, щоб визначити корінь проблеми.

Останні новини:  Три правила для збереження об’єму волосся

Відчуття стягнутості після нанесення продукту. Якщо продукт сушить вашу шкіру, це сигнал про те, що він вам не підходить. Можливо, засіб містить спирт, або багато води, яка швидко випаровується з поверхні шкіри, і мало зволожуючих олій.

Свербіж, почервоніння, печіння, дискомфорт, набряк та інші очевидні прояви алергічної реакції. Слід вмитися холодною водою, нанести на шкіру пантенол і випити антигістамінний препарат. Якщо стан шкіри не покращиться протягом 24 годин, краще звернутися до лікаря. І, звичайно, поміняти засіб. Печіння і почервоніння також може бути реакцією шкіри на агресивні кислоти. Якщо у вас чутлива шкіра, краще вибирати спеціальні засоби.

Останні новини:  Як вибрати якісну полуницю без «хімії»

Чорні точки, комедони і закупорені пори. Ймовірно, засіб містить силікони, мінеральні олії та інші інгредієнти, що забивають пори. При виборі засобу краще віддати перевагу некомедоногенним продуктам.

Засіб скочується (якщо це, звичайно, не пілінг-скатка), залишає на обличчі плівку або погано вбирається. Це не завжди ознака поганого засобу — можливо, він просто не розрахований під ваш тип шкіри. Ймовірно, крем занадто щільний, і вам підійдуть більш легкі текстури.

Останні новини:  Рецепт дієвого домашнього засобу від настирливих шкідників


woman24.kyiv.ua