Рецепт ситного і соковитого пирога з фаршем і картоплею

28.03.2024   14:30    901

Смачний, ситний і соковитий – саме такий виходить пиріг за цим рецептом. У його складі зовсім трішки тіста і багато дуже смачної, м’ясної начинки.


Такий пиріг може замінити основний прийом їжі, адже він дуже ситний та поживний. Приготуйте цей пиріг один раз і він стане вашим улюбленим.

Необхідні інгредієнти:

для тіста:

  • борошно – 350 г;
  • розпушувач тіста – 1 ст.л;
  • майонез – 180 г.

Для начинки:

  • фарш – 250 г;
  • картопля – 2 шт;
  • цибуля – 2 шт;
  • сіль, перець за смаком;
  • жовток для змащування;
  • вершкове масло – 20 г.
Останні новини:  Бісквіт без розпушувача

Спосіб приготування:

У глибоку миску просіюємо борошно і змішуємо його з розпушувачем тіста. Туди ж додаємо майонез і замішуємо тісто. В майонезі вже є яйця, сіль та олія, тому додавати їх у тісто не потрібно. Готове тісто виходить досить щільним, але при цьому м’яким і не липне до рук. Тісто ставимо в холодильник, поки готуємо начинку.

 Рецепт ситного і соковитого пирога з фаршем і картоплею

Для приготування начинки до фаршу (краще обрати свинячий, але підійде будь-який) додаємо сиру картоплю нарізану дрібним кубиком. Туди ж додаємо нарізану кубиком цибулю, сіль, перець і спеції за смаком. Зі спецій сюди підійде паприка, сухий часник, хмелі-сунелі. Все ретельно перемішуємо.





Тісто ділимо на дві нерівні частини: ⅓ і ⅔. Беремо більший шмат тіста і розкачуємо його у тонкий пласт. Форму для пирога змащуємо вершковим маслом і викладаємо тісто. Формуємо з тіста дно та бортики.

Останні новини:  Бананове бурфі — солодощі з горіхами, курагою та родзинками
 Рецепт ситного і соковитого пирога з фаршем і картоплею

Далі викладаємо всю начинку і рівномірно розподіляємо.

 Рецепт ситного і соковитого пирога з фаршем і картоплею

Менший шмат тіста також тонко розкачуємо і ним закриваємо начинку. Краї пирога добре защіпуємо. По центру пирога робимо надріз, щоб виходила зайва волога і змащуємо його жовтоком. За бажанням пиріг можна присипати кунжутом, а також зробити різноманітні візерунки на тісті, щоб пиріг виглядав ще ефектіше.

Останні новини:  Як приготувати морозиво, яке в десять разів смачніше за магазинне
 Рецепт ситного і соковитого пирога з фаршем і картоплею

Випікаємо пиріг у зарання розігрітий духовці при температурі 180 градусів 50 хвилин. Готовий пиріг гарячим подаємо до столу.

Смачного!


odnaminyta.com