На дні Чорного моря археологи виявили артефакти, яким 2400 років

29.03.2024   15:17    883
На дні Чорного моря археологи виявили артефакти, яким 2400 років

Фото: INTERNATIONAL HYDROPOWER ASSOCIATION

Підводні артефакти


Десятки історичних артефактів, датованих 4 століттям до н.е. – 12 століттям н.е., були знайдені під час підводних розкопок в регіоні Керпе.

Під час підводних розкопок у турецькій бухті Керпе археологи знайшли стародавні артефакти, що датуються IV століттям до нашої ери – XII століттям нашої ери. Про це повідомляє Arkeonews.

Останні новини:  Вчені пояснили, що робить чоловіків агресивними

Це перші наукові підводні розкопки історичної бухти Керпе, яка колись була важливим торговим пунктом. Вони розпочалися у 2020 році.

Стародавня бухта Керпе розташована в районі Кандирі провінції Коджаелі на узбережжі Чорного моря в Туреччині. У перекладі з грецької назва означає “глечик” або “горщик”. Колись тут був важливий торговельний порт.



Команда вчених працювала на відстані 80 метрів від берега і на глибині чотирьох метрів, на площі приблизно 2 000 квадратних метрів.

Останні новини:  Вчені назвали основну помилку, через яку ми старіємо

Під час розкопок з-під води було витягнуто залишки комерційних амфор, датованих 4 століттям до н.е. до 12 століття н.е., до червонолощеної кераміки, світильників, фрагментів труб, різних культурних цінностей, що належать до османського періоду та залишків корабельних аварій.




korrespondent.net