Ferrari запатентувала водневий двигун

28.03.2024   22:00    642

Італійська компанія Ferrari подала заявку на патент автомобіля з водневим двигуном внутрішнього згоряння.

У всіх патентах, що знаходяться на стадії заявок до ЄС та США, згадується винахідник Фабріціо Фаваретто. Він працює в Ferrari вже 24 роки й зараз є менеджером з інновацій в архітектурі транспортних засобів і силових агрегатів.


У документах описується гібридний спортивний автомобіль, схожий у базовій конфігурації на Corvette E-Ray. Двигун ззаду, електродвигун – спереду, і на цьому подібності закінчуються.

Останні новини:  Стало відомо, скільки Ferrari заробляє на кожному автомобілі

Силовий агрегат в основній конфігурації є рядним 6-циліндровим двигуном на водні. Така конфігурація передбачає місце для баків з воднем по обидва боки двигуна. Причому сам мотор встановлений у перевернутому вигляді – колінвал знаходиться у найвищій точці двигуна, а головка блоку циліндрів розташована над дорогою.



Патент включає кілька інноваційних рішень щодо наддуву, у тому числі використання компресорів, які приводяться в дію електродвигунами, що одержують енергію від гальмування, та система відновлення енергії типу MGU-H.

Останні новини:  Mazda показала новий кросовер Arata

Існує також варіант прямого механічного приводу нагнітачів від подвійного зчеплення. Рішення з обслуговування перевернутого двигуна включають кулачковий привід насосів, розміщених у нижній частині двигуна, та дифузор, що виконує функцію кришки двигуна та забезпечує легкий доступ до основних компонентів.




avtomir.ua