Чому цибуля заважає картоплі при сумісному зберіганні

28.03.2024   23:00    330

Цибуля та картопля належать до коренеплодів. І це не означає, що їх треба зберігати разом. На перший погляд їм місце в одному ящику, але є момент негативного впливу. Через це ви ризикуєте залишитись без збереженого запасу коренеплодів.


Чому треба зберігати окремо

Розкажемо в деталях можливу ситуацію. У вас стоїть ящик з картоплею, біля якої поряд ви розклали цибулю. Не було іншого місця чи ємності, просто висипали — без різниці. Якщо зіпсується хоча б одна картоплина, тоді яскравий запах цибулі пропаде. З цього погляду не варто їх класти разом чи поряд.

Останні новини:  Чому гірчать огірки: що робити

Є ще один критично важливий момент, на який треба звертати увагу. Цибуля також негативно впливає на картоплю. В результаті вона стає м’якою та втрачає свою апетитність в приготованих стравах. До речі, цибуля стимулює картоплю до швидшого проростання та псування.



Зберігайте окремо ваші запаси. Так ви зможете продовжити їх термін придатності без зміни смакових властивостей. Все це перевірено на досвіді багатьох людей, тому не ставте під загрозу придбану картоплю та цибулю.

Останні новини:  Як вибрати якісну полуницю без «хімії»


ua-vestnik.com