Медик назвала топ-5 видів найкориснішої риби для нашого здоров'я

18.02.2024   20:09    114

Нутриціолог назвала 5 найкорисніших і найсмачніших видів риби, які мають бути у нашому раціоні.

Раніше ми розповідали, яка риба корисна для пенсіонерів.


«Настійно рекомендую включати до свого раціону щонайменше двічі на тиждень жирні сорти риб, але щодня вживати інші морські продукти, які більше до смаку, але не забувайте про різноманіття», – порадила фахівець.

Останні новини:  Завдасте значних збитків здоров'ю: 10 продуктів, які шкідливо їсти вранці

Найсмачніші та найбюджетніші види риб

  1. Скумбрія

Ця жирна риба має у своєму складі велику кількість вітаміну D та В12, омега-3 жирних кислот, мінералів: фтор, фосфор, йод, калій та мідь.

  1. Тріска

Це високобілкова риба із незначною кількістю жирів у складі. У ній містяться вітаміни В, А, Е, омега-3, жирні кислоти, мікроелементи: фосфор, йод, магній, фтор, калій та інші.

  1. Горбуша
Останні новини:  Дієтологиня розповіла про користь вживання двох яблук в день для серця і імунітету

Ця риба має ще одну назву – “рожевий лосось”. Високобілкова риба з невеликою кількістю жирів у складі. Містить багато йоду, фосфору, вітаміни групи В, А, С, Е, РР, омега-3 жирних кислот.

  1. Хек

Бюджетна високобілкова, низькокалорійна, нежирна риба. Має у складі вітаміни групи В, кальцій, залізо, фосфор, цинк, омега-3, фтор та інші вітаміни та мікроелементи.

  1. Морський окунь
Останні новини:  З чим не варто їсти гречку: 3 продукти, які послаблюють корисні властивості крупи

Це риба з високим вмістом білка, що легко засвоюється, і помірною кількістю жирів. Має у складі вітаміни групи В, А, РР, D, мінерали: калій, кальцій, йод, фосфор, магній та хром.







napensii.ua