Користувачі TikTok більше схильні до азартних ігор - вчені

11.05.2024   10:31    18

Користувачі TikTok більше схильні до азартних ігор - вчені

Фото: pixabay.com

користувачі TikTok мають схильність до азартних ігор

Дослідження показало, що користувачі TikTok мають вищий ризик схильності до азартних ігор, ніж ті, хто зловживає алкоголем.

Регулярне використання TikTok тісніше пов’язане з ігровою залежністю, ніж вживання алкоголю. Про це повідомляє Bonus.

Залежність від соціальних мереж серед молоді є актуальною темою на даний момент. Однак дослідження показало, що регулярне використання TikTok, Facebook, Instagram та спільнот азартних онлайн-ігор може бути ризикованим як для дорослих, так і для молоді. Дослідники з Університету Тампере у Фінляндії стверджують, що профілактичні заходи повинні бути спрямовані на усунення цих ризиків.

Останні новини:  Найстаріша в світі черепаха відзначила 190-річчя

Команда дослідників вивчала 1530 респондентів протягом трьох років. Дослідження було зосереджено на платформах соціальних мереж, які виконують «різні функції» і пропонують «унікальні можливості», що задовольняють «різноманітні уподобання користувачів».

Для оцінки поведінки учасників команда використовувала тест на виявлення розладів, пов’язаних із вживанням алкоголю (AUDIT-C), та індекс тяжкості проблемної залежності від азартних ігор (PGSI).

Останні новини:  Вчені створили чудесний матеріал, який може змінити електроніку

Ліна Саволайнен, авторка дослідження, зазначила, що активні користувачі TikTok і учасники гральних спільнот «значно частіше» стикаються з проблемою азартних ігор, ніж менш активні користувачі.

Відомо, що оцінка 0 означає, що кореляція відсутня взагалі. І навпаки, оцінка 1,0 означає, що два показники точно відстежують один одного. Негативні числа вказують на зворотну кореляцію, тобто один показник зростає, коли інший падає.

    • TikTok і лудоманія — 0,21;
    • Зловживання алкоголем і лудоманія — 0,18;
    • TikTok і зловживання алкоголем — 0,12.
Останні новини:  Вчені відтворили парфуми Клеопатри

Результати, за словами Саволайнен, свідчать про те, що користувачі TikTok та азартних ігор мають підвищений ризик розвитку залежності в цілому.





korrespondent.net