Конгресменів США терміново проінформують про нову “серйозну загрозу” від Росії, – CNN

15.02.2024   17:59    85

Членів Конгресу США проінформують про “серйозну загрозу національній безпеці”. Як повідомляє CNN із посиланням на свої джерела, загроза походить від Росії.

У середу, 14 лютого, голова Комітету з розвідки Палати представників (нижня палата Конгресу) Майк Тернер повідомив, що конгресменам нададуть для ознайомлення інформацію про загрозу нацбезппеці. У листі, який Тернер надіслав конгресменам, стверджується, що це термінова справа, яка стосується “дестабілізуючої іноземної військової потужності”.


У листі зазначалося, що дозвіл для конгресменів на ознайомлення із секретною інформацією діятиме від середи до п’ятниці. При цьому Тернер закликав президента Джо Байдена розсекретити “всю інформацію, що стосується цієї загрози”.

Останні новини:  Ердоган пояснив мету припинення торговельних відносин з Ізраїлем

Інших подробиць щодо суті цієї загрози Тернер не навів. Але “два джерела і офіційний представник США” розповіли CNN, що загроза пов’язана з Росією. Численні джерела, знайомі з даними розвідки, охарактеризували ці дані як “дуже чутливі”. Одне з джерел, яке бачило дані розвідки, підтвердило, що “насправді це дуже тривожний і дестабілізуючий” російський потенціал, “про який нам нещодавно стало відомо”.



Радник з питань національної безпеки Білого дому Джейк Салліван на брифінгу підтвердив наявність такої інформації і заявив, що він домовився на четвер про особисту зустріч із провідними конгресменами, аби обговорити цю інформацію з ними. Але Тернер із своєю публічною заявою його випередив, що, за словами Саллівана, його здивувало.



Також радник Білого дому сказав, що не може публічно розкривати подробиць щодо тієї небезпеки, про яку він хотів поговорити з конгресменами. Але зауважив, що адміністрація Байдена вже й так пішла далі за своїх попередників у розсекреченні даних розвідки щодо національних інтересів США.

Останні новини:  Німеччина приєдналася до етапу досліджень і розробок багатонаціонального БТР CAVS Patria 6x6

“Тож ви точно не побачите небажання зробити це, якщо це буде в інтересах нашої національної безпеки”, — сказав Салліван.

Загроза для країн Заходу від Росії

Як писав , в НАТО усе активніше звучать попередження про те, що Росія може здійснити агресію проти країн альянсу. Зокрема про загрозу прямої війни між РФ та країнами Заходу у січні попереджав Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Останні новини:  Італія відкрила візу для цифрових кочівників: деталі нового формату документів

Найімовірнішою жертвою російської агресії називають країни Балтії. Через це вони вирішили збудувати лінію оборони уздовж кордону.

На тлі цих занепокоєнь Дональд Трамп, який має високі шанси знову стати президентом США, натякнув, що він не проти російської агресії стосовно європейських союзників Америки, які мало витрачають на власну оборону.


uapress.kyiv.ua