Собака їсть котячий корм: погано це чи ні

27

Собаки та коти — найпоширеніші домашні улюбленці. Хоча вони є заклятими ворогами, дуже часто проживають під одним дахом. Їм часто вдається мирно розділити територію та співіснувати на ній. Ви купуєте одному найкращий корм для собак і про іншого теж не забуваєте. Проте нерідко господарі спостерігають, як чотирилапий велетень робить набіги на котячу миску, ігноруючи власну. Варто хвилюватися з цього приводу чи ні — розберемо далі.

Чому хвостатим до вподоби чужа їжа

Щоб відповісти на це запитання, треба розібратися в складі обох кормів. Котячі гранули насичені білками м’ясного походження. Також вони містять яєчний жовток, великий відсоток жирів. Водночас собачі делікатеси містять значну кількість вуглеводів. Овочі, фрукти, рослинні компоненти складають чималу частку. Саме тому для великого чотирилапого друга їжа його вусатого сусіда дуже приваблива.
Чому виробники до псів «ставляться гірше», ніж до котів? Річ у тім, що організми цих тварин дуже різні. Киці — хижаки, й основа їхніх енергетичних витрат — побудова м’язів. Для цього потрібен білок. Собаки ближчі до людей, тому їм необхідні насамперед вуглеводи.

Останні новини:  Как выбрать посуду для ресторана, кафе или бара

Що буде, якщо псові давати котячий корм

Собача травна система не здатна переробити велику кількість білків, жирів. З’являється низка проблем зі здоров’ям. Найшвидше виникне ожиріння та панкреатит. Потім — отит, втрата гостроти зору, погіршення стану шкіри. Більшість дрібних порід схильні до реакції чутливості. Серед усіх алергенів білок стоїть на першому місці. Тому, якщо цих проблем раніше не було, після такої зміни в харчуванні можуть з’явитися.

Останні новини:  Основные инструменты для работы со кожей

Як уникнути проблеми

Нерідко, скуштувавши з котячої миски, пес відмовляється від своєї їжі. У цьому разі не потрібно карати улюбленця чи намагатися нагодувати його силоміць. Є простіший спосіб:

  1. Годувати тварин у різний час і так, щоб не було поруч «конкурента». Стежити, щоб посуд кицьки був порожній, а краще взагалі ховати після трапези.
  2. Покликати собаку, насипати гранули й залишити на чверть години. Не їсть — прибрати до наступного разу.
  3. Між сніданком і обідом, вечерею нічого не давати, щоб спричинити відчуття голоду.
  4. Через кілька днів улюбленець зрозуміє, що нічого, окрім його корму, немає, й почне їсти.
Останні новини:  Kia Sportage - оптимальний автомобіль для великого міста

 




Не забувайте залишати тваринам воду, бо сухий раціон потребує споживання великої кількості рідини. Керуючись цими рекомендаціями, ви позбудетеся проблем із годуванням вихованців. Вони залишаться ситі, а головне — здорові.