Де купити саджанці винограду в Україні

38

Клімат нашої країни дозволяє вирощувати велику кількість різноманітних культур. Однією із найпопулярніших вважається виноград. Ця рослина дає смачні, духмяні плоди, а також часто створює затінок на подвір’ї. Ягоди винограду можна споживати як свіжими чи сушеними (родзинки), так і перетворювати їх на запашні, солодкі джеми, соки та вина.

Якщо ви хочете тихого літнього дня сидіти під широким листям і насолоджуватися натуральними ласощами, варто купити якісний посадковий матеріал. Саме такий пропонує інтернет-магазин саджанців “Рослини від Василя Івановича”. Тут можна знайти велику кількість сортів столового винограду, дізнатися, як за ним доглядати та отримати онлайн підтримку професійних садівників.

Останні новини:  Вітаміни для нервової системи Ортомол: Переваги та властивості

Крім того, під час онлайн-покупок ви отримаєте:

  1. економію часу на пошуки продавців гарного посадкового матеріалу;
  2. економію коштів, оскільки завжди можна розраховувати на сезонні знижки;
  3. якісне пакування та доставлення в усі куточки України;
  4. гарантію 180 діб на посаджені культури.

Яких сортів винограду саджанці купити

Плоди винограду ростуть гронами та бувають різних кольорів. Серед них зелені, темно-червоні, бурштинові та інші ягоди. Крім того, виноград розрізняється за смаковими якостями на сорти:

  1. мускатні;
  2. звичайні;
  3. пасльонові;
  4. ізабельні.
Останні новини:  Казино PointLoto в Україні: Огляд та особливості

Класифікація цієї культури надзвичайно велика. Отже, щоб саджанці купити саме того сорту, який вам потрібен, зверніть увагу на:

  1. колір плодів — білі, чорні чи рожеві;
  2. форму ягід — видовжена, кругла чи овальна;
  3. висоту дорослого куща — високі та середні;
  4. строки визрівання — ранні, середньостиглі чи пізні.

Обов’язково перед вибором визначтеся з призначенням рослини. Розрізняють виноградні кущі виключно для озеленення та універсальні, з їстівними ягодами. Столові сорти найкраще підійдуть для споживання у свіжому вигляді або створення різноманітних десертів. Для гурманів, які створюють власні домашні напої, найкраще підійдуть винні сорти.

Останні новини:  Вітаміни для нервової системи Ортомол: Переваги та властивості

Як правильно вибрати якісні саджанці

Окрім вибору за сортом зверніть увагу на якість посадкового матеріалу. Саджанці мають бути здоровими, з непошкодженим корінням. Найкраще для посадки підійдуть дворічні екземпляри. Мінімальна кількість корінців — 3 шт.




Саме такі саджанці купити можна в інтернет-магазині “Рослини від Василя Івановича”. Крім винограду в ньому ви знайдете безліч плодово-ягідних і декоративних культур.