Вартість біткоїна: як змінювалася ціна найпопулярнішої криптовалюти

17

Криптовалюти в Україні має близько 5-7% жителів. Це дуже вигідне капіталовкладення. По-перше, воно знаходиться під надійним захистом, а по-друге, постійно зростає. Крім того, такі заощадження дозволяють проводити покупки на рівні зі звичайними грошима.

Особливо популярна серед українців перша криптовалюта — біткоїн. Нинішній курс біткоїна перевищує 22 тисячі доларів. Тому кожний, хто думає про майбутнє, у криптогаманці повинен зберігати хоча б пару таких монет.

Скільки коштував біткоїн в різні часи?

На момент свого виникнення у 2008 році перша криптовалюта не коштувала нічого. Майнити крипту можна було на звичайному ПК з середніми параметрами потужності. Лише згодом для майнінгу почало використовуватися дороге обладнання.

Перша покупка грошей за біткоїни відбулася у 2009 році. Було здобуто перші монети та куплено за них 5 американських доларів. Варто зазначити, що курс того часу був дуже низьким: одна криптомонета коштувала менше одного цента.

Останні новини:  Як обрати якісний та сучасний вібратор для задоволення

У 2010 році відбулася визначна подія — замовлення піци за віртуальні гроші. Учасник системи виклав цілих 10 тисяч біткоїнів іншому користувачеві, щоб отримати 2 піци вартістю в 40 доларів. Звісно, при перегляді операції за нинішнім курсом сума склала б 450 млн доларів, але суть полягає в іншому: за цифрові гроші вдалося провести першу транзакцію.

Шлях до успіху

Навіть після цієї події до криптовалют ставилися скептично. Ніхто не поспішав майнити монети, адже курс був дуже низьким. Здавалося, що наблизитися до курсу в 1 долар за біткоїн практично нереально.

Протягом 2011-2015 років трапився ряд подій, які дещо похитнули довіру до нового виду грошей. Дехто вважав, що крипта — це звичайна фінансова піраміда, на яку чекає доля інших пірамід. Перш за все, варто відзначити кілька хакерських атак, які призвели до втрати цифрових заощаджень. В ході наймасованішої атаки свої заощадження втратило 8,1 млн людей. Пізніше система захисту була вдосконалена, з’явилися технічні пристрої для зберігання крипти.

Останні новини:  Имплант зуба в Грузии: полное руководство и лучшие клиники от каталога Мадлоба

Позиція скептиків дещо змінилася після 2017 року, коли вартість однієї криптомонети перевищила 17 тисяч доларів. Навіть той факт, що пізніше вартість знизилася до 6-10 тис. доларів, підтвердив живучість крипти та її надійність.

Найвищий курс було зафіксовано у 2021-22 роках в період пандемії, коли криптовалюта стала однією з найпривабливіших інвестицій. В окремий період вартість однієї монети підвищилася до 58 тис. доларів. Навіть банки країн інвестували в так звані ризиковані активи (криптовалюту). Зараз цифрові заощадження можуть використовуватися для:

  1. покупки товарів в інтернет-магазинах;
  2. замовлення послуг;
  3. придбання техніки;
  4. оренди нерухомості та іншого.
Останні новини:  Як обрати якісний та сучасний вібратор для задоволення

Будь-які сучасні транзакції з криптою добре захищені. Переказ грошей здійснюється через підтвердження кількох кодів. Крім того, введені дані вже не можна підробити. Головне при вводі кодів — не помилитися: операцію не можна скасувати. Для максимальної безпеки краще вводити паролі вручну, а не вставляти скопійовані цифри.