Чим підживити рослини у саду весною: основні рекомендації від розсадника Кліома Сервіс

18

Сходження талих вод позбавляє грунт поживних речовин. Саме тому підживлення рослин навесні — обов’язковий етап догляду за садовими культурами. Підживлення допомагає покращити якість грунту, захистити рослини від хвороб та покращити врожайність. Тобто без внесення добрива отримати багатий врожай не вийде.

Однак слід розуміти, що підживлювати плодові рослини безсистемно не можна, адже надлишок добрив може бути набагато гіршим за їх нестачу. Розповідаємо, як підживити садові рослини без шкоди.

Як дізнатися про дефіцит поживних речовин

Почнемо з того, що навесні для активного росту всім рослинам потрібен азот. Однак одного лише азоту може бути замало. Рослини самі вказують на те, яких елементів живлення їм не вистачає. Достатньо деякий час за ними поспостерігати.

Наприклад, недостача азоту проявляється млявістю пагонів, здрібненням листя та пожовтіння прожилок, в той час, як сама листкова пластина зелена.

Останні новини:  Имплант зуба в Грузии: полное руководство и лучшие клиники от каталога Мадлоба

Нестача фосфору призводить до того, що пагони та листя отримують блакитний відтінок. Також відмирають деякі ділянки листка, а суцвіття формуються надто повільно.

Деформоване листя, поява бурих плям, а також опадання листя під час цвітіння говорять про дефіцит калію.

При нестачі магнію листя жовтіє, рідше червоніє, також може згортатися листкова пластина.

Дефіцит бору проявляється побліднінням листя, потемнінням жилок, а також осипанням плодів.

Як бачите, рослина сама вказує, чого саме їй не вистачає. Ваше завдання — вчасно помітити ці сигнали та внести відповідні препарати.

кращі добрива, підживлення рослин, підживити рослини, добрива для рослин, Кліома Сервіс, купити добрива, каталог добрив




Яке добриво обрати для весняного підживлення

У будь-якому випадку весною потрібно внести азотне добриво. Ви можете обрати аміачну селітру, сульфат амонію або ж сечовину.

Можна обрати комплексні добрива, такі як NPK, містять різні пропорції азоту, фосфору та калію, що відповідають потребам різних культур. Наприклад, азот допомагає рослинам зростати та розвиватись, фосфор сприяє формуванню кореневої системи, а калій підвищує стійкість рослин до стресу та допомагає формувати плоди.Однак зверніть увагу, щоб добриво було весняним. Адже осінні препарати містять мінімум азоту або взагалі не мають його у складі.

Останні новини:  Как выбрать качественные жалюзи для пластиковых окон

Для фруктових та ягідних культур потрібно використовувати добрива з високим вмістом фосфору та калію, що сприятимуть формуванню плодів та підвищенню їх якості.

Органічні добрива, такі як перегній, компост та гумус, містять значну кількість мікроелементів, які допомагають покращити структуру ґрунту та збільшити його плодючість. Наприклад, перегній містить азот, фосфор, калій, а також корисні бактерії, які допомагають розкладати органічні речовини та збільшують вміст гумусу в ґрунті.

Для використання органічних добрив можна використовувати різні методи, наприклад, можна додавати їх до ґрунту перед посівом рослин або застосовувати у вигляді мульчі під час росту рослин.

Останні новини:  Як правильно вибрати продукт для захисту дерева

Однак слід зважати, що підживлення гноєм навесні є недопустимим, адже це провокує стрімке збільшення кількості бактерій та блискавичний ріст бур’янів.

Також можна обрати гранульовані або рідкі добрива. Перші розсипають поміж дерев, тож рослини поступово отримуватимуть свою порцію корисних речовин. Щодо рідких добрив, то вони можуть бути ефективним варіантом для весняного підживлення. Це добриво містить різні макро- та мікроелементи, необхідні для здорового зростання та розвитку рослин. Його додають в воду для поливу, тож добриво рівномірно розподілиться між рослинами.

Не забувайте, що вибір добрива для весняного підживлення залежить від культур, які ви вирощуєте. Якщо ви не впевнені, яке добриво вибрати, зверніться до фахівців Кліома Сервіс і вони допоможуть обрати найкращий препарат для підживлення. Телефонуте (068) 966 89 84, (095) 634 97 20 уже зараз!