Дієта краси на другий рік повномасштабного вторгнення - Новини Ю

Дієта краси на другий рік повномасштабного вторгнення

16

Війна стала іспитом на витривалість для українців, і, варто сказати, більшість співгромадян проходить його успішно. Але все має свою ціну. Життя у постійній тривозі негативно впливає на організм. Напевне, ви не раз чули таку фразу: «вона сильно постарішала через війну». Та й доводилося бачити подібні зовнішні зміни у своїх знайомих. Цей процес можна і треба контролювати. Звичайно, позбутися тривог неможливо (і зрозуміло, чому). Але контролювати свій стан і покращувати його цілком реально. Як саме — розповість нутриціологиня Ольга Степанова.


Як стрес впливає на зовнішність людини?

Взагалі стрес є реакцією організму на певну надзвичайну ситуацію (в тому числі на емоційний вплив). Насправді він дуже корисний, адже захищає нашу нервову та інші системи від негативних наслідків. Проте стрес може впливати на зовнішність людини в різних аспектах. Ось лише деякі зі змін, які провокує життя у постійному нервовому напруженні:

  1. висипання, акне, плями та інші прояви, що роблять шкіру менш здоровою та привабливою;
  2. випадання волосся або зміна його текстури та кольору;
  3. пошкодження або навіть випадання зубів;
  4. різке збільшення або погіршення апетиту, що зрештою призводить до сильних змін у зовнішності.
Останні новини:  First Casino и его многообразие игр: Найдите свою удачу

Під час стресу людина може використовувати непривабливу міміку: наприклад, стиснуті зуби, складені брови.  Через часте повторення навіть ці фактори можуть змінити зовнішність.

Вчимося зменшувати наслідки емоційного напруження

«Якщо ви живете «на грані паніки», треба провести кардинальну роботу над собою», — радить експертка. — «Тут потрібна комплексна психологічна допомога, а також зміна стану і, можливо, способу життя, звичок».





Якщо ж негативний емоційний стан є короткостроковим явищем (викликаним, наприклад, повітряною тривогою), в першу чергу заспокойте свій розум та тіло, зосередившись на диханні. Глибокі та спокійні вдихи-видихи можуть допомогти зменшити рівень напруження. Додатково спробуйте виконати послідовну розслабляючу гімнастику, щоб зняти напругу з м’язів.

Якщо ситуація дозволяє, то фізична активність, така як прогулянка або комплекс вправ, може допомогти зменшити рівень стресу та підвищити настрій.

Обов’язково розвивайте позитивні відносини. Зв’язки з людьми регулюють емоційного напруження. Важливо знайти спосіб поспілкуватися з близькими людьми або можливість поділитися своїми думками з кимось, кому можна довіряти.

Останні новини:  Перевезення хворого: як не помилитися з вибором реанімобіля?

 

Спробуйте планувати свій день, щоб знизити рівень стресу. Важливо визначити пріоритетні завдання. Додатково перегляньте свої стандарти й очікування. Не варто жити в ілюзіях, проте водночас треба прийняти гірку правду, навчитися жити з цим усвідомленням та спокійно реагувати на цю тимчасову умову.

Що треба їсти, щоб зберегти красу та здоров’я?

Чи може їжа впливати на емоційний стан та зовнішність? Звичайно! Адже продукти і є джерелом вітамінів, мінералів й інших поживних речовин, які регулюють всі процеси в організмі. Тож попрацювавши зі своїми емоціями та їх чинниками, варто відкоригувати меню. Ось декілька корисних продуктів, які можна включити до своєї дієти, щоб зберегти красу:

  1. ягоди: Містять антиоксиданти, які допомагають боротися зі шкідливими радикалами, що призводять до старіння шкіри. Додавайте до раціону смородину, малину, полуницю;
  2. овочі з темнозеленим листям. Шпинат, кінза та рукола містять багато вітамінів та мінералів, які допомагають зберегти здоров’я шкіри;
  3. риба. Вона містить багато Омега-3 жирних кислот, які допомагають зберегти здоров’я шкіри та запобігають запальним процесам;
  4. авокадо. Це джерело здорових жирів, які допомагають зволожити шкіру та запобігають її висушуванню;
  5. червона і жовта паприка. Вона містить багато вітаміну С, який сприяє виробництву колагену. Цей елемент потрібен для здоров’я та краси шкіри.
  6. горіхи та насіння. Дають організму багато вітамінів та мінералів, таких як вітамін Е та селен;
  7. зелений чай. Багатий на антиоксиданти, які запобігають запальним процесам.
  8. яйця. Білок та вітаміни в них допомагають зберегти красу волосся та нігтів.
  9. кокосова олія. У ній — здорові жири, що зволожують шкіру та волосся;
  10. цільні злаки. Містять корисних елементів для збереження чудового вигляду;
  11. ферментовані продукти. Квасоля, кефір та кімчі містять багато пробіотиків, які є джерелом молодості;
  12. вода. Допомагає зволожити шкіру та зберігає її здоровою. Пийте щонайменше два літри води щоденно, щоб забезпечити достатній рівень рідини.
Останні новини:  Букет с доставкой - лучший подарок для любимой девушки

«Загалом, щоб зберегти красу, потрібно включати до свого раціону різноманітні корисні продукти та забезпечувати тіло достатньою кількістю вітамінів, мінералів та води. Також необхідно уникати шкідливих продуктів, таких як цукор, жирна їжа та алкоголь», — підкреслює нутриціологиня.