5 причин купити комплексне добриво

31

Як відомо, добрива вносяться для покращення родючості ґрунту, позитивного впливу на зростання та розвиток культури, а також підвищення рівня врожайності. Найчастіше українські агрономи зупиняють свій вибір на комплексних добривах. Останні мають у своєму складі декілька живильних елементів для живлення с/г рослин.

Основна перевага таких продуктів в тому, що вони забезпечують повноцінне живлення рослинам не лише основними елементами: азотом, фосфором чи калієм, але і комплексом мікро- та мезоелементів, таких як магній, кальцій, сірка, що суттєво позначається на врожаї. Це перша і дуже важлива причина, того чому фахівці так часто рекомендують купити комплексне добриво.

Останні новини:  Лучшие чехлы для iPhone 15, Plus, Pro и Pro Max в 2024

Ще одна причина, через яку варто купити комплексне добриво, базується на тому, що такий вид добрив успішно працює на всіх типах ґрунтів та показує ефективний результат навіть на слабо зволожених ґрунтах.

Перевагою буде і той факт, що велика кількість корисних складників дає змогу успішно застосовувати такі препарати для різних с/г культур.



Окрім цього, серед переваг комплексних препаратів є й те, що вони швидко починають діяти та легко засвоюються рослинами, аніж їх однокомпонентні аналоги. Це пояснюється тим, що їхній склад добре збалансований, а концентрація поживних речовин є значно вищою. Також, варто зауважити, що комплексні добрива мають дещо нижчі витрати на внесення та зберігання, а це додаткова економія коштів.

Останні новини:  Процесс лечения неврозов в клинике: как происходит, что включает?

Однак, перед тим, як купити комплексне добриво, необхідно переконатись у його сертифікації, й надавати перевагу саме таким продуктам. Таким чином, покупець впевниться у якості, оригінальності бажаного товару й убезпечить себе від фальсифікатів.



Якісним, дієвим та легкодоступним комплексним добривом є продукт українського виробництва – органо-мінеральне добриво «Добродій». Воно успішно використовується для позакореневого підживлення рослин та передпосівної обробки насіння/посадкового матеріалу.

До складу цього органо-мінерального комплексу увійшли біогенні макро- (N, K, S) та хелатовані карбоновими кислотами мікроелементи (Cu, Zn, Mn, Mg, Ni, Co, Fe, Ti, B, Mo), гумінові й фульвові кислоти.

Останні новини:  ТОП найкращих настільних ігор для новачків: що і де купити?

Серед переваг застосування даного продукту:

  1. підвищення засвоєння рослиною мікро-, мезо- та макроелементів;
  2. прискорення розвитку кореневої системи на початкових стадіях росту та протягом усього періоду вегетації;
  3. активізація діяльності ферментів;
  4. стимулювання синтезу амінокислот, білків та вуглеводів;
  5. зменшення накопичення залишкових кількостей пестицидів у с/г продукції за рахунок активації поліоксидаз;
  6. прискорення фотосинтезу.

Таким чином, варто сказати, що застосування комплексних добрив є дуже результативним, значно полегшує роботу агронома та допомагає в отриманні високих врожаїв.