Міжнародна команда археологів розкопала в Туреччині втрачене місто

Вчора,   21:30    263

Група археологів із кількох країн зробила в Туреччині унікальне відкриття. Вчені стверджують, що їм удалося знайти втрачене місто Пурушанда. На це вказують виявлені ними в Учхоюку артефакти, пише Arkeonews.

Стародавнє анатолійське місто Пурушанда було засноване в XIX столітті до н.е. Воно мало міцні торговельні зв’язки з містом Марі. У 1650-1556 pp. до н.е. містом правил «великий цар». Воно мало статус осередку влади.

Останні новини:  Проривне досягнення. Вчені створили мініатюрну батарею для біомедичних імплантатів

Розкопками в Учхоюку керує професор Оздемір Кочак із Сільчуцького університету. Вони ведуться із 2020 року. У міжнародну команду увійшли 48 турецьких археологів та троє японських професорів Наото Коїва, Юкінорі Фукацу та Сатоші Урано.

Нещодавно вчені знайшли дві печатки та зерновий силос. На одній із печаток зображено двоголовий орел. Знахідки доводять, що у давнину в Учхуюку велося сільськогосподарське виробництво. У бронзовому столітті він був одним із найбільших поселень Східного Середземномор’я.

Знайдені археологами печатки свідчать, що Учхоюк був адміністративним центром. На думку вчених, саме він згадується в аккадських текстах 2350 до н.е. як Пурушанда. Вони розповідають, як цар Саргон Аккадський здійснив набіг на місто.

Зроблене археологами в Туреччині відкриття показує, наскільки важливими є постійні археологічні дослідження для вивчення стародавніх культур і цивілізацій.

Останні новини:  Термоядерна та ядерна енергія: фізик пояснює в чому різниця і що краще для нас