Названо звички, які вбивають нирки людини

Сьогодні,   09:31    144

 

Медики назвали звички людини, які негативно позначаються на роботі її нирок. Вони нагадали, що на цей орган покладена важлива функція в організмі – очищення крові.

Не всі люди знають, що своїми звичками вони завдають шкоди парному органу. На роботі нирок негативно позначається куріння і вживання спиртних напоїв. Органу доводиться працювати в посиленому режимі, щоб очистити організм від безлічі токсинів.

Останні новини:  Турецькі медики назвали корисні властивості базиліка

Негативно на роботі нирок позначаються і постійні недосипання. Якщо людині не вистачає сну, то процес оновлення здійснюється не в повній мірі. Сечогінні властивості мають напої з вмістом кофеїну. Після їх вживання нирки починають працювати сильніше, тим самим на них виявляється додаткове навантаження.

До застою крові призводить малоактивний спосіб життя. Циркуляція відновлюється, коли у людини є фізичне навантаження, наприклад, регулярна розминка.

На парному органі негативно позначається нестача вітаміну В6. Він заповнюється завдяки вживанню соєвих бобів, пшеничних зерен, авокадо, бананів, м’яса птиці, риби, печінки, шпинату.

Останні новини:  Терапевт назвала чай , який допомагає від кашлю

Якщо сечовий міхур довго не спорожняється, все це завдає шкоди ниркам. В результаті може розвинутися нетримання і ниркова недостатність. Негативний ефект надає і надлишок натрію, це призводить до водно-сольового дисбалансу.

Зайвий білок, який присутній в організмі, виводиться через нирки, підвищуючи навантаження на них. Якщо орган не справляється, нерідко утворюються камені.

Останні новини:  До чого може призвести поїдання зіпсованого хліба з цвіллю

Необхідно пам’ятати про достатнє вживання води. При цьому не рекомендується замінювати рідину чаєм або соками.


glamour.kyiv.ua