Вчора з боку Кілії до Румунії залетіли два безпілотники: військові проводять пошуки (ВІДЕО)

Сьогодні,   17:31    338

Вчора, 23 жовтня, близько 20:45 система радіолокаційного спостереження румунської армії виявила повітряну ціль біля кордону між Румунією та Україною, в районі Кілійського рукава, поблизу міста Кілія-Веке повіту Тулча. Про це на своєму сайті повідомляє Міністерство Національної оборони Румунії, передає видання «Південь сьогодні».

Згідно з процедурами, були активовані структури бойової служби повітряної поліції, а населення повіту Тулча отримало відповідне оповіщення.

Для моніторингу ситуації було піднято у повітря два літака F-16 ВПС Румунії з 86-ї авіабази Борча.

Останні новини:  Прикордонники показали знищення бронеавтомобіля окупантів (ВІДЕО)

Радари безперервно стежили за маршрутом цілі, яка пересувалася в бік муніципалітету Тулча. Радіолокаційний сигнал цілі був втрачений близько 21.00 за 12 км у північно-східному нампрямку від згаданого міста.

Близько 21:20 системи радіолокаційного спостереження знову виявили сигнал повітряної цілі в районі 2 км на північний захід від озера Разім.

«Ціль, швидше за все, відмінна від першої, пересувалася до місцевості Міхай Вітязу, повіт Констанца, а згодом до місцевості Джуріловка, повіт Тулча. Тут вона й зникла з радарів. Востаннє об’єкт був зафіксований на відстані 9 км на північний захід від цього населеного пункту приблизно о 21:40», – зазначили у міністерстві.

О 22:16 повітряна тривоги була припинена, і літак F-16 повернувся на базу дислокації.

За інформацією Міноборони, сьогодні зранку на двох ділянках, де зникли сигнали радарів, проводитимуться пошукові роботи.

Останні новини:  Прикордонники уразили склад боєприпасів та бліндажі росіян на Харківщині (ВІДЕО)

За інформацією видання Ziua de Constanta, спроби відшукати один з безпілотників військові робили ще вчора. Близько 21:30 жителі району Томіс 3 у Констанці помітили вертоліт, який, скоріш за все, здійснював пошук.

Свідки зазначають, що вертоліт здійснив кілька повторюваних маневрів, що свідчить про те, що екіпаж міг шукати щось конкретне.