У Великобританії знайшли 6000-річні поселення

Сьогодні,   21:30    228

В ході археологічних розкопок у каменоломні в Лінкольнширі були знайдені поселення і докази сільськогосподарської діяльності людей, які жили тут близько 6000 років тому, пише Успіх in UA.

Зокрема, під час розкопок кар’єру West Deeping вчені виявили римське поселення, а також знахідки доби неоліту та бронзового віку. Найдавніші артефакти включали кераміку, яку використовували для приготування їжі.

Останні новини:  Археологи виявили великий скарб із монет епохи Римської імперії в несподіваному місці

“Це місце відноситься не лише до неоліту, бронзової доби чи римської доби, у нас є всі періоди аж до саксонського 6-го століття. Усі ці періоди представлені, і кожен має гарну історію. Це дуже захоплює”, – сказала Ханна Барретт, керівниця проєкту Кембриджського археологічного відділу, повідомляє unian.

Останні новини:  У Швеції виявили величезне поховання вікінгів і уламки 50-метрового корабля

У Великобританії знайшли 6000-річні поселення

Докази відносяться до пізнього періоду неоліту, включаючи “найбільше зібрання” кераміки, коли-небудь знайдене в Східній Англії або Східному Мідлендсі. Крім того, експерти знайшли кістки тварин і зразки насіння та зерна.

За словами Барретт пейзаж у той час був “диким, з дикими кабанами та ведмедями”:

У Великобританії знайшли 6000-річні поселення

“Ви відчуваєте, що вони, мабуть, були дуже жорсткими людьми, щоб жити там. І все ж у них є справді складні крем’яні інструменти та кераміка, для виготовлення яких потрібна величезна кількість навичок”.

Інші знахідки включають докази наявності римських поселень, а також різьблену кам’яну фігуру бога війни Марса в туніці, що тримає щит і спис, і курган ранньої бронзової доби.

Останні новини:  Щось пішло не так. Майже 500 000 років тому магнітні полюси Землі мали помінятися місцями