Літній час таки буде? Зеленський не планує підписувати закон, який скасовує переведення годинників – ВВС

Сьогодні,   13:41    250

Літній час таки буде? Зеленський не планує підписувати закон, який скасовує переведення годинників – ВВС

Україна перейде на зимовий час (тобто на годину «назад») у ніч на неділю, 27 жовтня. Відповідно до законопроєкту №4201, ухваленого Верховною Радою, переведення годинника на літній час після цього вже не буде – проте документ досі не підписав президент Володимир Зеленський.

У ВВС із посиланням на два джерела в ОП заявили, що свого підпису глава держави ставити не планує і в майбутньому. Тобто закон може так і не набути чинності, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org

Останні новини:  У Китаю з'явився новий тип підводних човнів, і він дуже небезпечний, – The Telegraph

Депутати Верховної Ради проголосували у другому читанні за проєкт Закону «Про обчислення часу в Україні» 16 липня. 21 серпня його підписав голова парламенту Руслан Стефанчук. Того ж дня документ було надіслано на підпис Зеленському.

Законопроєкт №4201 говорить про те, що в останню неділю жовтня Україна перейде на зимовий час востаннє і має залишитися на ньому.

Останні новини:  Вибори в США: понад 19 млн американців вже достроково проголосували

«Не планує президент підписувати», – сказав журналістам один зі співрозмовників.

До речі, терміни ветування закону вже спливли. Друге неназване джерело пояснило, чому так сталося: «Спікер це протягнув, це його ідея, тому, щоб його не ображати, вето не буде, але й підпису не буде».

Він додав, що Зеленський не підтримує закон, тому що всі порахували й побачили мінуси для економіки – «вилізли збитки в кілька мільярдів». Окрім того, лідер держави звернув увагу на петиції, з якими виступали українці.

Останні новини:  Байден - про Трампа: Ми маємо його замкнути


uainfo.org