Історія динозаврів може бути переписана через скам’янілості віком 237 млн ​​років

Сьогодні,   08:30    945

Бразильські вчені знайшли скам’янілості рептилії, яким 237 млн років. Незважаючи на той факт, що рептилія розміром з невеликого собаку, вона може виявитися попередником динозаврів, пише Interesting Engineering.

Рептилію було ідентифіковано дослідниками як новий вид сілезавридів. Це сімейство мешкало на планеті в пізній тріасовий період, після чого вимерло. З опублікованих виданням Nature результатів дослідження випливає, що сімейство сілезавридів є основним джерелом інформації про предків динозаврів.

Останні новини:  Вчені з’ясували, як сонячний вітер отримує енергію

За словами авторів нового дослідження, знайдена скам’янілість може розширити знання вчених про еволюцію «архозаврів пташиної лінії». Попередники птерозаврів та динозаврів характеризувалися більшою різноманітністю, ніж вважалося раніше. До групи архозаврів пташиної лінії входять рептилії та птахи. Рептилії еволюціонували до птерозаврів, щоб уміти літати.

Сілезавриди мешкали на нашій планеті 30 млн років тому. Знайдені в Бразилії скам’янілості є найдавнішим зразком із колись виявлених на нашій планеті. Вчені вирішили назвати новий вид Gondwanax paraisensi. Від пізніших сілезавридів він відрізняється низкою анатомічних особливостей.

Останні новини:  У напрямку Землі мчить астероїд розміром зі стадіон: подробиці