Британія надасть України кредит на 2,26 млрд фунтів стерлінгів в рахунок прибутків від заморожених російських активів

Сьогодні,   06:52    174


Британія готує меморандум з Україною щодо гарантій безпеки – фокус уваги буде на захисті моря, – ЗМІ

Нові 2,26 мільярда фунтів стерлінгів – це внесок Великої Британії у програму Надзвичайної кредитної допомоги Україні від G7, в рамках якої 50 мільярдів доларів від країн G7 будуть надані Україні на військові, бюджетні та відновлювальні потреби. Кредит буде погашатися за рахунок надзвичайних прибутків від заморожених російських активів.

Останні новини:  Понад 2 тисячі військових та 60 літаків: війська НАТО розпочали ядерні навчання Steadfast Noon

Канцлер Казначейства Великої Британії Рейчел Рівз зробила цю заяву разом з міністром оборони Джоном Хілі під час відвідування українських військових, які проходять підготовку у Великій Британії.

Про це повідомляється на сайті Уряду Великої Британії, передає Інше ТВ.

Кредит Великої Британії у розмірі 2,26 млрд фунтів стерлінгів призначений для бюджетної підтримки військових витрат України, що дозволить українцям інвестувати у ключове обладнання для підтримки їхніх зусиль проти Росії, таке, як протиповітряна оборона, артилерія та більш широке технічне забезпечення.

Ця допомога є додатковою до існуючої військової допомоги Україні у розмірі 3 мільярдів фунтів стерлінгів на рік, яку Прем’єр-міністр підтвердив протягом першого тижня свого перебування на посаді.

Останні новини:  Чехія кардинально змінила правила для українських біженців: стосується житла та виплат

Велика Британія направила в Україну близько 400 одиниць різноманітної техніки, а міністр оборони Джон Хілі, член парламенту, нещодавно оголосив, що Велика Британія надасть Україні 650 легких багатоцільових ракетних комплексів для посилення протиповітряної оборони країни.


inshe.tv