У Молдові завершилося голосування на президентських виборах та референдумі щодо євроінтеграції, а Центральна виборча комісія вже опрацювала більше половини бюлетенів.

Попередні результати свідчать про впевнене лідерство чинної президентки Майя Санду, яка наразі набрала 35,6% голосів. На другому місці — Олександр Стояногло з 29,29%, а Ренато Усатий отримав понад 14%.

Останні новини:  Румунія піднімала винищувачі через дрон у її повітряному просторі


ЦВК також повідомила, що підрахунок голосів референдуму щодо вступу до ЄС продовжується, і вже опрацьовано 45% бюлетенів. Поки що за внесення євроінтеграційного курсу до Конституції проголосували 43% виборців, тоді як 56% висловилися проти.

Останні новини:  Недостатньо сумний або заснув на нараді: дипломат розповів, за що можуть розстріляти в КНДР

Голосування ще триває на закордонних виборчих дільницях, особливо в країнах Європи, де досі не завершився день виборів через різницю в часі. За попередніми даними, на закордонних дільницях зафіксовано високу явку завдяки активній молдовській діаспорі.

Станом на зараз, загальна явка виборців у країні складає 51,41%. Це особливо важливо для референдуму: щоб він був визнаний таким, що відбувся, необхідно, аби в ньому взяли участь не менше третини зареєстрованих виборців.

Останні новини:  План перемоги України наново оцінять після виборів президента у США - Туск





expert.in.ua