Фізик попередив людство про ризик колонізації Марса

Вчора,   20:30    985

Ілон Маск прогнозує, що за наступні 30 років на Марсі з’явиться місто, де житиме один мільйон людей. Однак фізик та дослідник Марса Ендрю Коутс з Університетського коледжу Лондона застерігає, що колонізація Марса може призвести до забруднення планети і серйозно ускладнити пошуки позаземного життя.

Про це повідомляють Новини Планети з посиланням на Daily Mail.

Ендрю Коутс стверджує, що якщо людство прагне дізнатися правду про можливе існування інопланетного життя на Марсі, відправка великої кількості людей на Червону планету може мати катастрофічні наслідки для наукових досліджень цього світу.

Останні новини:  Вчені з'ясували, звідки прилетіла більшість метеоритів, що падають на Землю

Заява Ілона Маска про плани побудувати місто на Марсі з населенням в один мільйон людей протягом наступних 30 років прозвучала 13 жовтня у його соціальній мережі Х. Це сталося одразу після п’ятого успішного випробування ракети Starship, яка належить його компанії SpaceX. Ракета, що складається з двох частин — носія Super Heavy та космічного корабля Starship, вперше не тільки вивела корабель на орбіту, а й успішно повернулася на стартовий майданчик.

Друзі, терміново потрібно зібрати на DJI Mavic 3 для 154 ОМБр. Хто скільки може, окупанти самі себе не знищать. Долучитися до збору можна тут.

Останні новини:  Дослідження свідчить, що жінки краще за чоловіків переносять космічні польоти

Цей успіх відкриває перспективи для здешевлення космічних подорожей, зокрема до Місяця та Марса, оскільки Starship здатний доставляти значну кількість людей і вантажів на ці небесні тіла. Це наближує людство до нової ери космічних досліджень та колонізації.

Однак Коутс попереджає, що Маскові плани заснування такого великого поселення на Марсі можуть створити серйозні виклики для наукових досліджень. Він є частиною команди, яка працює над місією марсохода Rosalind Franklin, що має досліджувати підземні шари Марса у пошуках слідів інопланетного життя.

Останні новини:  Схожий на гекона: вчені створили робота, який може в разі необхідності відкидати кінцівки

Відправка великої кількості людей на Марс, за словами Коутса, неминуче призведе до забруднення поверхні планети земними мікроорганізмами. Це ускладнить пошуки слідів життя на Марсі та може навіть знищити будь-які потенційні форми життя, якщо вони існують.

Попри це, Коутс вважає, що колонізація Марса можлива, але лише за умов значних обмежень щодо кількості поселенців. З іншого боку, він підтримує ідею заселення Місяця, оскільки там немає ризику біологічного зараження, адже на Місяці немає ознак життя.
Источник: https://www.planetanovosti.com/fizyk-poperedyv-lyudstvo-pro-ryzyk-kolonizatsii-marsa