Виробник дронів DJI судиться з Пентагоном через звинувачення у співпраці з армією Китаю

Вчора,   18:31    198

Китайський виробник дронів DJI подав до суду на Міністерство оборони США за внесення до списку компаній, котрі нібито співпрацюють з військовими КНР, заявивши, що це помилкове рішення, яке завдало йому значної фінансової шкоди.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У п’ятницю DJI, найбільший у світі виробник дронів, який продає більш ніж половину всіх комерційних дронів у США, звернувся до окружного судді у Вашингтоні з проханням вилучити його із списку Пентагону, де він зазначений як «китайська військова компанія», заявивши, що він «не належить і не контролюється китайськими військовими».

Останні новини:  Українські діти в Польщі втратили виплати: нові правила виплат 800+

У позові DJI йдеться про те, що через «незаконне і помилкове рішення Міністерства оборони» компанія «втратила ділові угоди, була затаврована як загроза національній безпеці, і їй було заборонено укладати контракти з багатьма федеральними урядовими установами». Компанія додала, що «американські та міжнародні клієнти розірвали існуючі контракти з DJI і відмовляються укладати нові».

Останні новини:  Резиденція прем’єра Ізраїлю була атакована дронами з Лівану

До списку компаній, які несуть загрозу нацбезпеці США, потрапило багато великих китайських фірм, зокрема авіаційна компанія AVIC, виробник мікросхем пам’яті YMTC, компанія China Mobile та енергетична компанія CNOOC.

Американські законодавці неодноразово висловлювали занепокоєння, що дрони DJI становлять загрозу для передачі даних, спостереження та національної безпеки, що компанія відкидає.

Минулого місяця Палата представників Конгресу США проголосувала за те, щоб заборонити нові дрони від DJI працювати в США. Законопроект очікує на рішення Сенату США.

Останні новини:  Глава МЗС Британії попередив Китай, що озброєння Росії зашкодить відносинам з Європою

У 2024 році влада Китаю посилила правила експорту безпілотників, призначених для військового використання, на тлі критики з боку США та їхніх союзників через допомогу Пекіна Росії.


news-xl.net