Байден: США готові до “ядерних” переговорів з РФ, Китаєм та КНДР

Сьогодні,   14:45    114

 

Президент США Джо Байден заявив про готовність до переговорів з Росією, Китаєм та Північною Кореєю з метою зменшення ядерної загрози.

Відповідну заяву американський президент зробив під час привітанням лауреатів Нобелівської премії миру. Байден наголосив, що США готові до таких переговорів “без попередніх умов”.

“Сполучені Штати готові до переговорів з Росією, Китаєм і Північною Кореєю без попередніх умов для зменшення ядерної загрози”, – заявив Байден.

Останні новини:  Протиракетний комплекс THAAD помітили поблизу ізраїльської авіабази

Він також зауважив, що не буде користі ані для їхніх країн, ані для світу від блокування “прогресу у скороченні ядерних арсеналів”.

Президент США додав, що зменшення ядерної загрози “важливо не попри небезпеки сучасного світу, а саме через них”. Як сказав Байден, ці ядерні ризики підривають норми й угоди, над запровадженням яких країни спільно працювали. Крім того, ці ризики суперечать життєво важливій роботі сучасних Нобелівських лауреатів.

Байден розповів, що Торік у Японії мав розмову з людиною, яка пережила ядерне бомбардування Хіросіми у серпні 1945 року. Ця людина нагадала йому, що “ми повинні продовжувати просуватися до дня, коли ми зможемо остаточно і назавжди позбавити світ ядерної зброї”.

Останні новини:  Таємничі “двері” в Антарктиді: загадкова знахідка на Google Maps

Ядерне роззброння: останні новини

“Ми були близькі до угоди щодо позбавлення від ядерної зброї. Це було б так добре. Я говорю про Росію, нас самих і Китай. Тоді ми б залучили до цього і всіх інших, щоб рішуче позбутись ядерного потенціалу”, – заявив Трамп.


uapress.kyiv.ua