На півдні Китаю виявлено новий вид риби

Сьогодні,   14:30    471

Раніше невідомий науці вид риби сімейства коропових нещодавно був виявлений дослідниками у місті Хуейчжоу провінції Гуандун на півдні Китаю.

У статті, опублікованій у міжнародному журналі Diversity, йдеться, що новий вид риби під назвою Opsariichthys rubriventris належить до ендемічних риб, що мешкають у верхів’ях річки Чжуцзян.

Зазначений вид риби можна відрізнити від інших за рядом ознак, у тому числі по 13 або 14 передторіальних лусочкам, нижній щелепі, що трохи виступає за межі верхньої щелепи, і щокам з розташованими на них двома поздовжніми рядами горбків.

Останні новини:  Знайдено океанічну тварину у формі знака питання, якій 635 мільйонів років

При цьому нижня щелепа, черево, грудний плавець і передній край анального плавця у дорослих самців Opsariichthys rubriventris пофарбовані в червонувато-оранжевий колір.

Як зазначив співавтор статті Чжоу Цзяцзюнь, нове відкриття має велике значення для розуміння еволюції роду Opsariichthys та для захисту різноманітності риб у басейні річки Чжуцзян.

За словами іхтіолога, вузький ареал поширення згаданого виду риби та невелика чисельність його популяції пов’язані з тим, що він був зажаданим на ринку торгівлі декоративною рибою через своє яскраве забарвлення та високу декоративну цінність. У зв’язку з цим, слід приділити особливу увагу його охороні.

Останні новини:  SpaceX запускає дві місії за один день, досягнувши 100 запусків у 2024 році