Життя у маленькій квартирі може погано впливати на здоров’я

Вчора,   22:03    438


Життя у маленькій квартирі може погано впливати на здоров’я

Якщо маленька квартира не дозволяє мати особистий простір, це сприяє виникненню хронічного стресу, який погано впливає на здоров’я, – повідомила в інтерв’ю невролог Ерстея Дейс.

Фахівець пояснила, чому у людей, які живуть у обмежених умовах малогабаритної квартири, може погіршуватися самопочуття та здоров’я. За словами Дейс, такі житла швидко захаращуються, тому що в міру життя в них люди обзаводяться все більшою кількістю речей (особливо, якщо сім’я росте). В результаті виникає проблема поганого повітря чи забруднення.

Останні новини:  Декілька змін з очима, які означають втрату здоров’я

«У маленьких приміщеннях відсутня наскрізна вентиляція, швидше поширюються різні інфекції. Через брак свіжого повітря в кімнатах малогабаритних квартир накопичується вуглекислий газ, стає задушливо», – сказала невролог.

Дейс додала, що повітря поганої якості у житлі сприяє зниженню імунітету, погіршенню роботи дихальних органів, порушенням сну.

Останні новини:  Чай захищає від занепаду когнітивних функцій

Крім того, обмежений простір може стати фактором постійного стресу, якщо він позбавляє людей можливості мати суто особистий простір, не перебуваючи постійно на увазі в інших. У таких умовах можуть страждати і дорослі люди, і діти, у них може виникати психоемоційні, поведінкові проблеми.

«Тим, хто мешкає в маленьких квартирах, слід частіше гуляти, підтримувати чистоту в будинку, не захаращувати його меблями. Можна також спробувати розділити маленьке житло на особисті секції: наприклад, мамина кухня, дитячий куточок, диван татов. Тоді кожен розумітиме, що це його безпечний особистий простір», – поділилася рекомендацією експерт.

Останні новини:  Груші можуть допомагати при небезпечних порушеннях здоров’я


lady.kyiv.ua