Як легко видалити стійкі плями з дивана: експерт назвала один простий засіб

Сьогодні,   18:20    159

Виведення плям з дивана, особливо таких стійких, як плями від чорнила, вина або кави, може стати справжньою проблемою. Однак, як розповіла Independent Джоана Садовська, експертка з диванів у Lovesofas, з цими плямами легко впоратися, використовуючи один секретний інгредієнт, який є на кожній кухні — білий оцет.

Плями від чорнила

Вкрай важливо діяти швидко, оскільки чим довше чорнило залишається, тим складніше його повністю видалити. Для видалення таких плям вам знадобиться медичний спирт і білий оцет.

Для початку промокніть пляму, щоб видалити якомога більше чорнила, потім нанесіть медичний спирт за допомогою чистої тканини або паперового рушника. Як альтернативу ви можете приготувати розчин з рівних частин білого оцту і теплої води, наносячи його чистою тканиною. Ці розчини підходять для таких матеріалів, як бавовна, льон, вовна, поліестер, шеніль, нейлон і оксамит.

Останні новини:  Ювелірний етикет: як правильно носити прикраси

Плями від червоного вина

Для легкого видалення таких плям використовуйте поєднання харчової соди та білого оцту. Спочатку посипте забруднену ділянку харчовою содою, а потім полийте її оцтом. Залиште суміш на деякий час, поки не утвориться піна. Після цього протріть пляму вологою тканиною, повторюючи процес, поки пляма не зникне. Інший варіант — змішати половину чайної ложки засобу для миття посуду з двома чашками води, промокнувши пляму чистою тканиною.

Розчин на основі оцту можна використовувати для більшості тканин, але його слід уникати на шкіряних, замшевих або оксамитових диванах.

Останні новини:  Чому всі перестають користуватися тушшю: новий осінній б'юті-тренд 2024 року

Плями від кави

В очищенні дивана від таких плям головне — діяти швидко. Промокніть забруднену ділянку чистою тканиною або паперовим рушником, щоб увібрати надлишки рідини перед обробкою плями. Зробіть розчин для чищення, змішавши м’який засіб для миття посуду з водою, і нанесіть його на пляму чистою тканиною, промокаючи в міру нанесення, поки кава не вбереться. Крім того, ви можете змішати рівні частини білого оцту і води, наносячи розчин на пляму чистою тканиною.

Останні новини:  Три способи позбавитись неприємних запахів в оселі за допомогою солі