У Пенсільванії через століття фотопастка зафіксувала рідкісну куницю-рибалку

Сьогодні,   10:30    496

Фахівці планують продовжити моніторинг популяції куниці-рибалки за допомогою камер спостереження та інших методів.

Камера спостереження, встановлена в лісі неподалік від Моррісвілла в штаті Пенсільванія, США, зробила унікальні фотографії невловимого хижака — ільки, відомої також як куниця-рибалка. Цей вид не спостерігався в регіоні з кінця XIX століття.

Куниця-рибалка — великий всеїдний ссавець із сімейства куницевих. Незважаючи на свою назву, вона рідко харчується рибою, вважаючи за краще полювати на кроликів, білок, мишей, землерийок, птахів, кішок і навіть дикообразів.

Останні новини:  Археологи знайшли тисячі реліквій у 2200-річній гробниці імператора царства Чу

Наприкінці 1800-х років куниці-рибалки повністю зникли з Пенсільванії через масову вирубку лісів і неконтрольоване полювання. Однак на початку 1990-х років природоохоронні організації реінтродукували близько 200 особин цього виду в штат.

За даними вчених, популяція куниць-рибалок у Пенсільванії поступово зростає, і нові спостереження підтверджують успішність зусиль із відновлення виду. Фотографії, зроблені за допомогою фотопастки компанії PixCams, є важливим свідченням того, що ці хижаки активно освоюють своє історичне середовище існування.

Останні новини:  Науковці реконструювали зовнішність первісного британця

Про куницю-рибалку

  • Наукова назва: Pekania pennanti
  • Розміри: довжина тіла від 75 до 120 см, вага до 6 кг
  • Раціон: дрібні ссавці, птахи, комахи, фрукти
  • Середовище існування: хвойні та змішані ліси Північної Америки