Уряд Камеруну заборонив обговорювати здоров’я президента у ЗМІ і соцмережах

Вчора,   21:33    304

Уряд Камеруну заборонив обговорювати в ЗМІ стан здоров’я президента Поля Бії, відсутність якого з минулого місяця викликала спекуляції щодо його самопочуття.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У листі до регіональних губернаторів від 9 жовтня, поширеному Міністерством внутрішніх справ країни, йдеться, що в Камеруні заборонене будь-яке обговорення стану здоров’я 91-річного Бії.

Відтепер «будь-які дебати в засобах масової інформації про стан здоров’я президента суворо заборонені. Порушники відповідатимуть за всією суворістю закону», — зазначив глава МВС Пол Атанга Нджі.

Останні новини:  Індія різко збільшила заборонений експорт у РФ

У листі Нджі наголосив, що обговорення здоров’я президента є питанням національної безпеки. Він наказав губернаторам створити підрозділи для моніторингу трансляцій на приватних медіаканалах і у соціальних мережах.

Бія не з’являвся на публіці з початку вересня. Його неявка на запланований саміт у Франції минулих вихідних ще більше розпалила громадську дискусію про стан його здоров’я. В соцмережах припускали, що Бія, можливо, помер, пише Bloomberg.

Цього тижня влада поширила заяву, що президент знаходиться з приватним візитом у Женеві і перебуває у доброму здоров’ї, відкинувши повідомлення про його хворобу.

Останні новини:  Туск дорікнув Дуді за блокування кандидатур послів в Україні, США, Ізраїлі

Камерун мав лише двох президентів з моменту здобуття незалежності від Франції та Великої Британії на початку 1960-х років. Бія перебуває при владі в Камеруні з 1982 року.

Фото: prc.cm


news-xl.net