Експерти розповіли, як швидко відмити кахель вдома

Сьогодні,   18:20    102
Чистка кахлю може бути доволі довгою та марудною справою. Та знаючи деякі перевірені хитрощі цей процес можна зробити швидшим та ефективнішим.

Кахель та керамічна плитка сьогодні є майже на кожній кухні. Цей матеріал майже не підвладний часу, надає приміщенню акуратного вигляду, з нього можна вивести будь-які плями.

Проте багато господинь знають із власного досвіду, що чистка кахлю від застиглих крапель жиру займає багато часу, забирає сили і може псувати настрій. Особливо складно очищати важкодоступні шви між плитками.

Ми з радістю поділимося кількома корисними порадами, які допоможуть очистити кахель, видалити бруд між швами, а також зберегти глянцевий блиск і охайний вигляд вашої робочої стіни.

Останні новини:  Господині розповіли, як легко відмити до блиску унітаз

Як легко почистити кахель від плям? Один зі способів полягає в тому, щоб розвести в чотирьох літрах води чотири столові ложки бури. Цей порошок можна придбати в аптеці або в магазинах для садівників.

Експерти розповіли, як швидко відмити кахель вдома

Додайте до розчину 100 мілілітрів оцту та 100 мілілітрів нашатирного спирту. Змочіть плитку отриманим засобом і злегка протріть. Розчин легко видалить будь-які забруднення і не залишить розводів.




Інший спосіб – розчинити у 0,5 літра води три столові ложки соди. Отриманий засіб нанесіть на губку, а потім протріть поверхню. Для очищення швів використовуйте стару зубну щітку, змочену в содовому розчині.

Останні новини:  Як швидко припинити сварку: 7 ефективних фраз

Якщо на кахлі є особливо застарілі жирні плями, натріть їх содою, а потім розпиліть на них оцет. Після того, як відбудеться реакція, просто протріть поверхню м’якою ганчіркою. Оцет не тільки добре видаляє жир, але й надає керамічній поверхні блиску.

Шви між плитками, що постійно забруднюються, можна захистити за допомогою парафіну. Після очищення швів дайте їм висохнути і натріть їх звичайною парафіновою свічкою. Так само можна вчинити і з кахлем у ванній, де шви часто пліснявіють.

Останні новини:  Чи можна підіймати на вулиці дрібну монету: забобони про гроші

Сподіваємося, що ці поради допоможуть зробити прибирання кухні трохи легшим і приємнішим.