Рада прийняла законопроєкт про кліматичну політику

Сьогодні,   08:30    218

Сьогодні, 8 жовтня, Верхова Рада прийняла в цілому євроінтеграційний законопроєкт про основні засади державної кліматичної політики №11310.

Про це повідомили народні депутати Ярослав Железняк та Ірина Геращенко.

Підтримали законопроєкт 284 народних депутатів.

Схвалення нового документу є виконанням «маяку по Ukraine Facility Plan», тобто виконанням міжнародних зобов’язань України в екологічній сфері, зазначив Железняк.

Законопроєкт визначає принципи та механізми впровадження низьковуглецевого розвитку України, досягнення кліматичної нейтральності та адаптації до зміни клімату.

Останні новини:  Європа створює власний Місяць: що відомо про проєкт LUNA

Геращенко розповіла, що надалі у Раді будуть розробляти національну систему для інвентаризації викидів парникових газів тавідстеження впровадження кліматичних політик.

Крім того, законопроєкт є важливим для України і в контексті фіксації російських злочинів.

«Протягом 2 років активних бойових дій було зафіксовано  більше 5500 фактів руйнівного впливу на довкілля. Все це негативно впливає на екологію і клімат. Через щоденні обстріли і їх наслідки викиди парникового газу досягли 175 млн т вуглецю. Третина наших територій вражена вибуховими речовинами», – написала Геращенко.

Вона додала, що дії рф мають бути визнані екоцидом, а світ має звертати більше уваги на ці злочини.

Останні новини:  Учені знайшли поховання часів фараона Сенусерта I

росія скоїла в Україні понад 4700 екологічних злочинів на 64 млрд доларів, що призвело до забруднення ґрунтів, води, повітря та завдало шкоди природно-заповідному фонду України.

Раніше ми писали, що екологи оцінюють збитки, завдані довкіллю внаслідок ракетного удару по рекреаційній зоні Одеси 15 березня, у понад 600 мільйонів гривень.