У 1800-річній могилі знайшли останки римського гладіатора і 12 християн

Сьогодні,   15:51    356

Археологи розкопали гробницю в турецькому Ізмірі, яка датується третім століттям: у ній зберігалося набагато більше, ніж просто римський гладіатор.

У п’ятому столітті її повторно використали для християнських поховань і дванадцять тіл було поховано поруч із стародавнім бійцем, повідомляє Turkiye Today.

Місце поховання з плином років перетворилося на базиліку з дерев’яним дахом, а потім на купольну церкву під час правління Юстиніана I. Археологи можуть отримати нові відомості про довгу історію стародавнього міста.

Останні новини:  У США знайшли рештки мисливця на динозаврів з іклами, розміром з банан

Місце поховання знаходиться серед вражаючих руїн і архітектурних чудес. Доцент Сінан Мімароглу з кафедри історії мистецтв Університету Хатай Мустафи Кемаля «висловив здивування».

На глибині двадцяти сантиметрів під землею було знайдено незвичайне місце поховання. Його команда «знайшла одну гробницю і три схожих на гробниці споруди з 12 людьми всередині».

Останні новини:  Учені розшифрували ДНК, якій понад 10 000 років

Зазначається, що після ретельного огляду вони визначили, що ім’я «Євфрат», написане на оригінальній гробниці, належало римському гладіатору. Крім того, вони виявили дванадцять додаткових тіл і три хрести-рельєфи п’ятого століття. Археологи переконані, що ці поховані люди були представниками вищого класу або духовенства.

Вони вважають вкрай малоймовірним, що представники менш багатого класу були б поховані таким скрупульозним чином. Команда поки не знайшла прикладів, які можна було б порівняти з хрестами, що вказує на те, що ці символи стилістично примітні.

Останні новини:  Палеонтологи виявили раніше невідому рептилію, яка тісно пов’язана з динозаврами

Кришка гробниці, мабуть, була додана в сьомому і восьмому століттях, а ремонт нижньої мозаїки був проведений після епохи Юстиніана.