З запасом ходу 812 км: США починають комерційну експлуатацію електричних літаків Alice

Сьогодні,   18:00    199

Компанія Eviation Aircraft, розробник електричного літака Alice, отримала замовлення від UrbanLink Air Mobility на виробництво промислової партії у кількості 10 приміських літаків, які повинні розпочати комерційні рейси після введення в експлуатацію.

Електричні літаки Alice важать близько 4 тон і на акумуляторах можуть розвивати швидкість понад 460 км /год. Зазначається, що пасажирські повітряні судна від Eviation Aircraft мають запас літу понад 810 км і здатні за 30 хвилин зарядитись “від нуля до повного”.

Останні новини:  Кількість загиблих від урагану Мілтон у США зросла до десяти

У лютому 2018 року було здійснено політ масштабної моделі БПЛА вагою 290 кг для перевірки аеродинаміки та управління польотом. Компанія Kokam була обрана постачальником літій-полімерних акумуляторів для живлення повномасштабного прототипу.

Компанія UrbanLink Air Mobility, що базується в Маямі, Лос-Анджелесі та Сан-Хуані, прагне зменшити викиди вуглецю разом з Alice та поступово розвивати напрям електричних літаків. Цей крок узгоджується з метою США досягти нульового чистого викиду парникових газів до 2050 року.



autogeek.com.ua

Останні новини:  Одна з країн більше не надаватиме безкоштовне житло українським біженцям