Якщо ви хочете завжди підтримувати первинну білосніжність ванної, потрібно розібратися з деяким основним доглядом, що допоможе позбутися нальоту, іржі та вапняних відкладень. Втім, це не так складно, як може здатися на перший погляд, пише Clean Guard.

Як почистити ванну з різних матеріалів

Якщо ви вирішили взятися за глобальне очищення своєї ванни, тоді ви можете використати і народні засоби, і професійні хімікати. Втім, є все ж деякі загальні правила чищення, про які потрібно пам’ятати перед початком роботи.

  • Ніколи не використовуйте абразивні засоби та жорсткі щітки: це може подряпати та зіпсувати покриття. Мийте тільки губками.
  • Не використовуйте хімію, яка має агресивні кислоти у складі. Особливо уважними потрібно бути з ваннами, які мають акрилове покриття.
  • Не замочуйте у ванній білизну з пральним порошком – так ви можете знищити покриття.
  • Для догляду за різними типами сантехніки використовуйте різні засоби. Обов’язково читайте склад та призначення на упаковці під час покупки хімії.
Останні новини:  Як випрати одяг вручну: 8 простих кроків

Як почистити чавунну ванну

Таки ванни можна зустріти у радянських квартирах, і у складі такого матеріалу містяться солі цирконію, тож коли ванна постійно контактує з водою, покриття може зіпсуватися досить швидко.

Для того, щоб правильно доглядати за такою ванною, стежте, аби після використання у ній не лишалося рідини. Під час вибору хімії потрібно уникати абразивів, хлору та кислот.

Останні новини:  Ці 5 готельних ідей додадуть вашому дому шику: варто їх спробувати

Як мити мармурову ванну

Зазвичай ванни з мармуру покриваю епоксидною смолою, адже цей захисний шар може запобігати вбиранню запахів та забруднень. Втім, знищити цей захист дуже легко: досить тільки почистити кілька разів ванну абразивами чи засобами з лужним складом.




Окрім того, мармурові ванни також не виносять довгого й постійного контакту з водою. Після прийняття душу найкраще буде завжди витирати поверхню насухо.

Як чистити сталеву ванну

Такі ванни емальовані, але шар навіть тонший, ніж у чавунних ваннах. Тут теж не можна користуватися абразивами та агресивними кислотами, адже вони зруйнують покриття. Не можна використовувати дуже гарячу воду та температурі перепади: це може призвести до того, що на емалі з’являться тріщини.

Останні новини:  7 типів сміття, які виводять з ладу будь-який пилосос

Як помити ванну народним способом

Існує кілька методів очищення ванни, для яких вам не доведеться купувати дорогу хімію. Отож, ось найбільш дієві засоби:

  • Візьміть трохи нашатирного спирту та нанесіть його губкою на внутрішню поверхню ванни. Залиште так на 30 хвилин, а після закінчення цього часу обробіть поверхню содою чи пральним порошком для білої білизни. Через п’ять хвилин змийте все.
  • Обробіть стінки та дно оцтом й залиште на 15 хвилин. Додатково можна просочити серветки оцтом та прикласти їх до найбільш забруднених ділянок.
  • Візьміть порошкоподібний відбілювач та в рівних частинах розведіть його з водою, а цим засобом обробіть покриття.