Задіють спеціальні картриджі: у Toyota придумали, як суттєво спростити заправку машин на водні

Сьогодні,   13:00    174

Компанія Toyota розробила спеціальні водневі картриджі. Як випливає з назви, автовиробник зміг зменшити розмір і вагу баків для водню, щоб зробити їх портативними. Нова розробка повинна дозволити зробити водень “звичним і безпечним джерелом енергії, яке можна використовувати в різноманітних повсякденних ситуаціях”.

Передбачається, що водневі картриджі будуть використовуватися в різних цілях, наприклад, для живлення паливних елементів для виробництва електроенергії або для приготування їжі шляхом спалювання водню. Щодо останнього, Toyota об’єднала зусилля з корпорацією Rinnai для розробки плити, що працює на водні.

Останні новини:  Українців штрафуватимуть за «неправильне» скло в автомобілях

Що ще цікавіше, Toyota передбачає, що водневі картриджі можна використовувати у авто і навіть як гігантську батарею. Також компанія розглядає портативні водневі картриджі як спосіб живлення віддалених будівель.

Нарешті, автовиробник покаже “систему накопичення енергії”, яка використовує батареї живаних електромобілів. У Toyota заявили, що “різні типи використаних батарей з різним ступенем зносу можна використовувати повторно, щоб максимізувати залишкову ємність акумулятора”.

Останні новини:  Chevrolet Silverado EV отримав нову версію



autogeek.com.ua