4 дієтичні правила для серця

Сьогодні,   13:33    231


Головна причина передчасної смерті у людства – хвороби серця. І чим уважніше ми підходимо до харчування, тим серце захищеніше.

Овочі та фрукти

Намагайтеся зменшити споживання висококалорійних страв, таких як м’ясо, сир та закуски, збільшивши кількість фруктів та овочів у раціоні. Включити в харчування фрукти та овочі нескладно. Зберігайте нарізані та вимиті овочі в холодильнику для швидкого перекушування. Щоб не забути їх з’їсти, тримайте фрукти у тарілці на кухні. Вибирайте рецепти, в яких як основні інгредієнти використовуються фрукти або овочі, наприклад, фруктові салати або жарке з овочами.

Останні новини:  Небезпечний класичний сніданок: чому вранці не можна їсти бутерброди з сиром

Цільнозернові

Клітковина допомагає контролювати артеріальний тиск та підтримувати здоров’я серця. Таким чином, використання простих замінників рафінованих зернових продуктів може збільшити частку цільного зерна в дієті, корисній для серця. В якості альтернативи поекспериментуйте з новими цільнозерновими продуктами, такими як лобод або ячмінь.

Менше поганих жирів

Щоб знизити рівень холестерину в крові та ризик розвитку ішемічної хвороби серця, вам слід обмежити споживання насичених та трансжирів. Підвищений артеріальний тиск може збільшити ризик інфаркту та інсульту, спричиняючи атеросклероз та утворення бляшок.

Останні новини:  Проти стресу та депресії: доступний продукт для гарного настрою

Розмір порцій

Не лише сама шкідлива їжа, а й її кількість також має вирішальне значення. Якщо ви наповнили тарілку, зупиніться на кілька секунд і продовжуйте їсти, доки не насититесь. На жаль, порції в ресторанах (особливо азіатських) часто бувають більше, ніж будь-хто може з’їсти. Щоб допомогти вам керувати своїми порціями, використовуйте невелику тарілку чи страву.


novosti24.kyiv.ua

Останні новини:  Деменція виникає рідше: вчені з’ясували, скільки потрібно робити кроків на день