В автошколі пояснили, в чому полягає основна небезпека опалого листя для водіїв

Сьогодні,   09:31    391
В автошколі пояснили, в чому полягає основна небезпека опалого листя для водіїв

Осінь – це не тільки пора дощів, а й період, коли дорога стає небезпечною через опале листя. Тому водіям варто бути особливо уважними. Спеціаліст з автошколи пояснив, у чому полягає небезпека листя, що впало на дорогу.

Основні ризики

Поєднання опалого листя та дощу створює умови, за яких їзда дорогами стає вкрай небезпечною. Мокре листя здатне утворювати слизьку поверхню, подібну до льоду. При накопиченні листя на дорозі значно зменшується зчеплення шин із поверхнею, що негативно впливає на керованість автомобілем і збільшує гальмівний шлях.

Останні новини:  Ford анонсувала нову версію відродженого позашляховика Bronco

Існує ще одна менш відома загроза – вплив опалого листя на фарбу автомобіля. Мокре листя виділяє дубильну кислоту, що може залишати сліди на фарбі, сприяючи появі корозії кузова з часом.

Також листя може забивати дренажні отвори між капотом і лобовим склом. Це порушує відведення води та вентиляцію, що призводить до запотівання вікон і неприємного запаху вогкості всередині автомобіля.

Знання цих загроз допоможе водіям бути більш обережними та захистити свої автомобілі. Тому в осінній період варто їздити з обережністю та регулярно очищати листя з кузова автомобіля.

Останні новини:  Київ переведе світлофори на новий режим роботи


nnews.com.ua