Три популярні та смачні продукти, які підвищують кров’яний тиск

Вчора,   22:31    283


Сосиски, шинка та бекон можуть підвищити кров’яний тиск. Дослідження показують, що три популярні у Великобританії продукти, які зазвичай їдять на сніданок, можуть погано позначитися на серці. Відомо, що вони підвищують артеріальний тиск на 17%.

Гіпертонія, або високий кров’яний тиск – це одна з причин розвитку хвороб серця, виникнення інсульту та інфаркту. У цілому м’ясо вважається корисним продуктом, але залежить від його виду. Наприклад, червоне м’ясо (яловичина, свинина тощо), як зазначає NHS, містить багато білків, вітамінів, мінералів.

Останні новини:  5 продуктів, які знімають стрес

Але такі різновиди м’ясних продуктів, як бекон, шинка, сосиски, навпаки, можуть зашкодити організму. Вони підвищують ризик розвитку гіпертонії, тому по можливості їх слід уникати.

Згідно з результатами дослідження, опублікованими в Американському журналі клінічного харчування, червоне м’ясо може підвищити артеріальний тиск на 17%. У цьому дослідженні брали участь 44 616 жінок із Франції. З’ясувалося, що найгірша ситуація з підвищеним тиском була у тих, хто їв п’ять чи більше порцій червоного м’яса на тиждень.

Більше того, у статті, йдеться, що всього 50 г м’яса щодня вистачить для підвищення ризику гіпертонії.

Останні новини:  Знизить ризик раку і підвищить лібідо популярний гарячий напій

Причина, через яку шинка, бекон, сосиски підвищують ймовірність розвитку гіпертонії – у тому, що міститься багато солі.


woman24.kyiv.ua