Як встигнути відпочити за вихідні: три поради від психологів

Сьогодні,   13:40    507

Чекаєте на вихідні, щоб нарешті відпочити, а в результаті в понеділок почуваєте себе повністю розбитими і знесиленими? Слід навчитися правильно планувати вікенд, щоб розслаблятися і відновлювати сили.

Після насиченого робочого тижня на  вихідних нам взагалі не хочеться виходити з дому: просто спати досхочу, смачно їсти, дивитися серіали і сидіти в телефоні. Здається, такий графік повинен сприяти повному розслабленню. Насправді ж, кажуть психологи, життя «овоча» не сприяє якісному відпочинку.

Для перезавантаження необхідно змінити обстановку. А ще бажано спробувати новий вид діяльності.

Останні новини:  У чому секрет кисневого порошку: засіб для прання та очищення

Психологи рекомендують дотримуватися трьох правил.

Змініть активність. Це чи не найголовніша умова повноцінного відпочинку. Взагалі чергувати активності бажано щодня. Якщо зациклюватися на схемі дім-робота-дім, згодом ваше життя нагадуватиме день сурка і згодом може призвести до вигоряння. До того ж рутинні дії згодом перестають приносити нові ідеї та заряд мотивації. Зайдіть після роботи з друзями до кав’ярні на пів години, сходіть на тренування – зробіть щось таке, що порушує буденну рутину. У вихідні для цього набагато більше можливостей. Влаштуйте собі сеанс масажу, похід до косметолога, в басейн, на виставку, в ліс, на курси живопису. Головне, це має бути те, що вас в принципі надихає. В результаті отримаєте від активності дорогоцінні позитивні емоції і заряд бадьорості.

Спробуйте щось нове. А саме те, що сприяє вашому розвитку як особистості або допомагає відчути себе впевненішими в собі. Боїтеся висоти, але наважилися плигнути в басейн з трампліну? Круто! Вишили першу мініатюрну картину бісером? Чудово! Навіть дебютні пиріжки, які вас ще не повністю влаштовують, принесуть більше позитивних емоцій, ніж лежання на дивані.

Останні новини:  Названі найжадібніші знаки зодіаку: не витратять зайвої копійки

Не робіть те, чого не хочеться. Вам доводиться дотримуватися принципу «не хочу, але треба» впродовж робочого тижня. Вікенд повинен стати винятком із правил, інакше відновитися за два дні буде нереально. Якщо не хочете готувати їсти, замовте на вечерю доставку або сходіть сім’єю в кав’ярню. Не горите бажанням спілкуватися з ріднею? Вибачтеся і перенесіть традиційний візит на інший день. Проживіть вихідні максимально в своє задоволення.

Останні новини:  Ефективні методи випрати куртку з синтепону в пральній машині