Peugeot презентує новий електричний фастбек E-408

Сьогодні,   11:00    306

Copyright Cédric Viollet @ ContinentalProductions

Бренд PEUGEOT доповнює свою лінійку електромобілів важливою новинкою – 100% електричною версією автомобіля PEUGEOT 408.

Новий електромобіль PEUGEOT E-408 поєднує в собі привабливий кузов-фастбека з нульовим рівнем викидів вихлопних газів. А використання потужного електродвигуна (157 кВт або 210 к.с.) гарантує справжнє задоволення від водіння. Причому Новий PEUGEOT Е-408 автономність пробігу до 453 км на одному повному заряді акумулятора.

PEUGEOT також пропонує для новинки Е-408 програму розширеної гарантії ALLURE CARE – до 8 років або 160 000 км пробігу.

Оригінальний PEUGEOT 408 виділяється своєю поставою хижака та динамічними лініями, забезпечує підвищену посадку водія за кермом, демонструє преміальний рівень оздоблення салону та увагу до найдрібніших деталей.

Дві електрифіковані силові установки в гамі PEUGEOT 408 – PLUG-IN HYBRID 180 e-EAT8 та PLUG-IN HYBRID 225 e-EAT8 – відзначили перші кроки у напрямку електрифікації моделі. На початку цього року автомобіль отримав версію PEUGEOT HYBRID 136 e-DCS6 з технологією PEUGEOT HYBRID 48V, що вже приєдналась до лінійки моделі.

Тепер прийшов час для 100% електромобіля: Новий PEUGEOT E-408 виводить стратегію електрифікації на наступний рівень. Усе завдяки повністю електричному силовому агрегату з нульовим рівнем викидів – електромотор потужністю 157 кВт (210 к.с.) у поєднанні з акумуляторною батареєю NMC корисною ємністю 58,2 кіловат-годин.

Запуск PEUGEOT E-408 знаменує собою ще один важливий крок у прагненні Бренду стати лідером у сфері електромобілів на європейському ринку. Новий PEUGEOT E-408 буде виготовлятись на заводі в місті Мюлузі (Mulhouse), а також буде забезпечений програмою ALLURE CARE з гарантійним терміном до 8 років або 160 000 км пробігу, що є найбільшим гарантійним терміном серед усіх європейських авто-брендів.

Оригінальний та динамічний дизайн у стилі «фастбек»

Інноваційний та оригінальний дизайн фастбека ідеально відповідає ідеям сучасності Нового PEUGEOT E-408. А високотехнологічна платформа забезпечує можливість повної електрифікації без шкоди для стилю та динамічності, внутрішнього комфорту та простору салону.




При загальній довжині кузова 4,69 метра та ширині 1,85 метра (дзеркала в складеному стані), Новий PEUGEOT E-408 використовує мультиенергетичну платформу E-EMP2 у варіанті з колісною базою 2,79 метра. Завдяки таким щедрим розмірам, вдалось встановити батарею під підлогою в днищі електромобіля, між передніми/задніми колесами в межах колісної бази. Таким чином зберігаючи простір у салоні та знизивши центр ваги PEUGEOT E-408 для більш динамічної поведінки на дорозі та досягнення максимально задоволення від керування.

Технічна архітектура електромобіля PEUGEOT Е-408 дозволила поєднати динамічну елегантність кузова «фастбека», гарну поведінку на дорозі, підвищену посадку водія та пасажирів, а також високий рівень безпеки та комфорту під час щоденних подорожей.

Завдяки широкій колії коліс – 1,59 метра попереду та 1,60 метра позаду – Новий PEUGEOT E-408 міцно стоїть на дорозі. Незважаючи на дещо підвищене розміщення кузова, ця модель має аеродинамічний спортивний профіль, що досягається завдяки відносно невеликій висоті 1,49 м та похилому задньому склу.

Характер справжнього хижака у випадку Нового PEUGEOT E-408 підкреслюється завдяки унікальним загостреним лініям поверхонь кузова, що особливо помітною в задній частині: на кришці багажника розміщені «вушка», які створюють гострі грані та ефектно грають з відблисками світла.

Останні новини:  Дешевше $10 000: GM у Китаї представив доступний мінівен на електротязі

Бічні захисні панелі кузова та колісних арок переходять у міцні чорні елементи заднього бампера, який буквально «розрізає» кузов, підкреслюючи динамічність задньої частини. Великі легкосплавні 19-дюймові колісні диски графітового кольору поєднані з шинами розміром 225/50 R19, що мають дуже низький опір коченню (клас A+).

Завдяки незвичайному оформленні решітки радіатора у колір кузова, на новому PEUGEOT E-408 ця решітка майже повністю зникає, вдало зливаючись із загальною формою бампера. Таке рішення передньої частини є характерною ознакою зміни поколінь моделей та початку нової ери електрифікації модельної лінійки Бренду PEUGEOT.

Водночас, ідентичність Бренду чітко помітна завдяки витонченій роботі з елементами освітленням. Попереду встановлені сучасні LED-фари з дуже тонкими світлодіодами – і завдяки цьому вдається створити напрочуд ефективні та, водночас, ефектні фари. Саме вони формують ось цей пізнаваний вигляд Нового PEUGEOT E-408: рішучий, зосереджений, динамічний. Фірмовий «світловий підпис» продовжується за допомогою двох LED-смуг, які нагадують ікла хижака: вони починаються на рівні фари й далі опускаються донизу та входять у передній бампер. Нарешті, чітка ідентичність Бренду PEUGEOT у задній частині кузова відображена завдяки трьох культовим LED-елементам у вигляді кігтів, що додатково нахилені для підкресленні динамічності.

Досягаючи найвищих вершин ефективності, безпеки, якості

Під час проектування та розробки Нового PEUGEOT E-408, інженери компанії потурбувалися про досягнення найкращих показників ефективності в усіх ключових питаннях: ємність акумулятора та запас ходу, доступна потужність та динаміка, швидкість підзарядки тощо.

Створений для плавного та м’якого переходу на нові типи енергії

Особливу увагу приділено аеродинаміці Нового PEUGEOT E-408, адже це одна зі складових загальної ефективності та збільшення запасу ходу. Наприклад, електромобіль PEUGEOT E-408 має обтічний бампер, доопрацьований передній повітрозабірник, аеродинамічний екран під кузовом та аеродинамічні щитки біля коліс. Також електромобіль PEUGEOT E-408 отримав пласке днище, що додатково покращує аеродинаміку. Усі ці важливі деталі, разом з високоефективним електромотором та іншими складовими, дозволять досягнути чудових технічних показників – наприклад, рівня споживання електроенергії 15,2 кіловат-годин на 100 км та запасу ходу до 453 км у комбінованому циклі WLTP.**

Що таке WLTP? Пояснення офіційних тестів на економічність та викиди

Електромобіль PEUGEOT E-408 оснащено високовольтним акумулятором ємністю 58,2 кіловат-години. Завдяки типу акумулятора NMC 811 (хімічний склад – 80% нікелю, 10% марганцю, 10% кобальту), такий акумулятор забезпечує підвищену щільність накопичення енергії у кожному зі своїх 18 модулів. Новий PEUGEOT E-408 пропонує запас ходу 453 км у змішаному циклі WLTP, задовольняючи потреби більшості клієнтів електромобілів С-класу. Адже він в 10 разів перевершує типовий щоденний пробіг автомобілістів, який становить менше 45 км (згідно ринкових досліджень NCBS за 2023-2024 фінансові роки).

Copyright backplate Cédric Viollet @ ContinentalProductions
Copyright car Chris Noltekuhlmann

Система рекуперації енергії під час гальмування також забезпечує більш плавне та ефективне водіння. Використовуючи пелюстки за кермом, водій може легко активувати систему рекуперації енергії та обирати будь-який рівень інтенсивності рекуперації з трьох доступних – лівий пелюсток збільшує рекуперацію, а правий зменшує її. Три рівні рекуперації забезпечують різне сповільнення: низький рівень (-0,6 м/с²) нагадує відчуття від керування звичайним автомобілем та руху накатом; помірний рівень (-1,3 м/с²) забезпечує збільшення рекуперації під час відпускання педалі акселератора; підвищений рівень (-2,0 м/с²) створює максимальне уповільнення та максимальну рекуперацію. Останні два рівні автоматично активують задні стоп-сигнали.

Останні новини:  Peugeot підготувала електричний фастбек E-408

Крім того, водій може вибрати між трьома режимами руху залежно від власних пріоритетів та вподобань. Стандартний режим руху – це режим «за замовчуванням», який передбачає доступну потужність електромотору на рівні 140 кВт (190 к.с.) та крутний момент на рівні 300 Нм, що забезпечує ідеальний баланс між динамічністю руху та запасом ходу на одному повному заряді акумулятора. Спортивний режим руху забезпечує максимальній показники доступної потужності та крутного моменту – 157 кВт (210 к.с.) та 345 Нм відповідно – що гарантує максимальну динаміку та максимальні враження від водіння. Окрім можливості вибору водієм, такий режим максимальної потужності також активується автоматично під час «кік-дауну» (натискання педалі акселератора до упору). Нарешті, також передбачено режим ECO з допустимою потужністю електромотору на рівні 125 кВт (170 к.с.) та крутним моментом 270 Нм; цей режим дозволяє отримати максимальний запас ходу на одному повному заряді акумулятора, водночас зберігаючи достатню потужність та даруючи задоволення від водіння.

Новий PEUGEOT E-408 вже у стандартній комплектації оснащений тепловим насосом, а також підігрівом керма та сидінь, що оптимізує тепловий комфорт водія й пасажирів. При цьому вдається зберігати енергію акумулятора для збільшення дистанції пробігу.

Проста та швидка зарядка акумулятора

Для можливості заряджання від джерел змінного струму Новий PEUGEOT E-408 оснащений вбудованим трифазним зарядним пристроєм потужністю 11 кВт, що входить в перелік стандартного обладнання. Також передбачена можливість заряджання постійним струмом – в цьому випадку електромобіль PEUGEOT E-408 готовий приймати потужність до 120 кВт, що дозволяє заряджати акумулятор в межах від 20% до 80% його ємності приблизно за 30 хвилин (за умов підтримки робочої температури акумулятора). Це дає змогу поповнювати акумулятор енергією, якої вистачить на подолання 100 км запасу ходу, за час трохи більше 10 хвилин. Для оптимізації процесу заряджання водій може запрограмувати нижній та верхній пороги зарядки акумулятора завдяки відповідній сторінці меню на центральному екрані PEUGEOT E-408: наприклад, обрати заряджання лише до 80% від максимально можливого рівня ємності акумулятора.

У гамі PEUGEOT 408 знайдеться варіант для кожного: бензиново-електричні гібридні двигуни

Для моделі PEUGEOT 408 пропонуються одразу два бензиново-електричні гібриди типу PLUG-IN, що підключаються до зовнішнього джерела живлення для зарядки вбудованого акумулятора.

Автомобіль PEUGEOT 408 PLUG-IN HYBRID 225 e-EAT8 пропонує комбінацію бензинового турбодвигуна потужністю 180 к.с. (132 кВт) та електромотору потужністю 81 кВт, що працюють у поєднанні з 8-ступіневою автоматичною коробкою перемикання передач e-EAT8 та переднім приводом. Технічні дані наразі знаходяться в процесі омологації (уточнення та затвердження).

Автомобіль PEUGEOT 408 PLUG-IN HYBRID 180 e-EAT8 пропонує комбінацію бензинового турбодвигуна потужністю 150 к.с. (110 кВт) та електромотору потужністю 81 кВт, що працюють у поєднанні з 8-ступіневою автоматичною коробкою перемикання передач e-EAT8 та переднім приводом. Технічні дані наразі знаходяться в процесі омологації.

Літій-іонний акумулятор в обох PLUG-IN гібридних версіях має ємність 12,4 кіловат-години. Доступні два типи вбудованих бортових зарядних пристроїв: стандартна комплектація – однофазний зарядний пристрій потужністю 3,7 кВт; опція – однофазний зарядний пристрій потужністю 7,4 кВт.

Останні новини:  Peugeot презентували яскравий електромобіль із значним запасом ходу

Приблизний час заряджання становить:
– від джерела живлення типу Wallbox потужністю 7,4 кВт з допустимою силою струму до 32 Ампер, а також з урахуванням вбудованого однофазного зарядного пристрою потужністю до 7,4 кВт – акумулятор повністю заряджається за 1 годину 40 хвилин.
– від побутової розетки з допустимою силою струму до 14 Ампер, а також з урахуванням вбудованого однофазного зарядного пристрою потужністю до 3,7 кВт – акумулятор повністю заряджається за 3 години 55 хвилин.
– від стандартної побутової розетки з допустимою силою струму до 8 Ампер, а також з урахуванням вбудованого однофазного зарядного пристрою потужністю до 3,7 кВт – акумулятор повністю заряджається за 7 годин 05 хвилин.

Крім того, для PEUGEOT 408 доступний варіант бензинко-електричного гібридного силового агрегату, що не вимагає підзарядки – це версія PEUGEOT 408 HYBRID 136 e-DCS6, яка пропонує сумарну потужність 136 к.с. та привод на передні колеса.

Гібридна система PEUGEOT HYBRID 48V складається з бензинового двигуна нового покоління (потужністю 136 к.с.) у поєднанні з 6-ступіневою роботизованою коробкою передач з подвійним зчепленням, яка також включає в себе електродвигун. Завдяки електромотору та акумулятору з робочою напругою 48 вольтів, який заряджається самостійно та автоматично під час руху, технологія PEUGEOT HYBRID 48V забезпечує додатковий крутний момент в зоні низьких обертів бензинового двигуна, а також зниження споживання палива до 15% у порівнянні з аналогічним автомобілем без гібридної системи. Таким чином, фастбек PEUGEOT 408 HYBRID 136 e-DCS6 демонструє нормативне споживання пального лише 5,2 л на 100 км (змішаний цикл WLTP**). Крім того, під час міського водіння Новий PEUGEOT 408 HYBRID 136 e-DCS6 може забезпечити до 50% часу пересування у виключно електричному режимі (повільний рух в заторах, паркування тощо) з нульовим рівнем викидів та нульовим споживання пального.

Найкраща якість та впевненість у надійності новинки

Новий електромобіль PEUGEOT E-408 займає лідируючи позиції в загальноєвропейському C-класі, пропонуючи чудову ергономіку, якісне оздоблення, широкий перелік обладнання на рівні моделей класом вище. Проте окрім цього, новий PEUGEOT E-408 також пропонує найкращі умови утримання.

Як і для всіх своїх повністю 100% електричних моделей, Бренд PEUGEOT пропонує програму PEUGEOT ALLURE CARE для нового PEUGEOT E-408: ця програма передбачає розширену 8-річну гарантію (або 160 000 кілометрів пробігу) на всі ключові компоненти електричного приводу – сам електродвигун, його редуктор/трансмісія, вбудований зарядний пристрій, інші основні електричні та механічні компоненти.

Програма PEUGEOT ALLURE CARE ідеально доповнює розширену гарантію PEUGEOT на високовольтну батарею, яка складає також 8 років або 160 000 кілометрів пробігу, таким чином забезпечуючи майже повну гарантію на електромобіль та покриваючи всі ключові компоненти електричної системи. Програма PEUGEOT ALLURE CARE активується та продовжується автоматично кожні два роки або 25 000 кілометрів після кожного технічного обслуговування, виконаного в мережі офіційних дилерів PEUGEOT.
Власники нового електромобіля PEUGEOT E-408 також отримують переваги завдяки збільшеним інтервалам технічного обслуговування – кожні два роки або 25 000 кілометрів.


autoporady.com