Як визначити несправність в автомобілі заздалегідь: явні та приховані ознаки

Сьогодні,   10:00    339

Досвідчений водій відрізняється від новачка, в тому числі тим, що може визначити несправність в автомобілі заздалегідь — за прямими чи непрямими ознаками. Що саме може вказувати на швидку поломку, розповіли експерти виданню Аvtosota.

Індикатор Check Engine

Перший і найочевидніший сигнал про проблему зазвичай подає індикатор Check Engine на панелі приладів – іноді машина навіть сама вказує на те, що зламалося, і що потрібно зробити, зазначив експерт. У таких випадках слід негайно припиняти рух та вирушати у сервіс, порадив він.

Останні новини:  Дешевше $10 000: GM у Китаї представив доступний мінівен на електротязі

Про те, що значок Check Engine ось-ось з’явиться, може свідчити про зміну стану автомобіля. Іноді це виражається в сторонніх вібраціях і звуках — свистом, шипінням, гримі та інших.

Навіть якщо цей звук проявився і зник, наприклад, стоячи в пробці, і в русі все нормально. Це означає, є якийсь симптом, що вже щось в автомобілі працює не так, як має працювати. Можливо, це якась дрібниця, але щоб себе захистити від серйозніших проблем, безумовно, потрібно відразу ж звернутися до перевіреного сервісу і спробувати виправити чи знайти причину такої поведінки.

Навіть якщо майстер не побачить серйозних проблем під час огляду, він зможе підказати, на що звернути увагу, щоб не отримати проблему із накопиченим ефектом.

Останні новини:  Канадська компанія представила бронетранспортер Captain на базі Toyota Land Cruiser 70

По коробці передач теж саме, якщо у вас автоматична коробка, якщо ви помітили, що машина затягує передачі, почала якось нервово перемикатися, є якісь збої при роботі, особливо при переході на підвищену або на знижену передачу машина важко стала переходити чи навпаки різко перемикати їх, потрібно спочатку проаналізувати, подумати, коли ви востаннє міняли оливу та зверталися на СТО.

Останні новини:  Автомеханік розкрив ризики встановлення коліс збільшеного діаметру

Щоб не стикатися з несподіваними поломками в принципі або принаймні мінімізувати їх краще кожні пів року їздити в автосервіс на профілактичну діагностику автомобіля. Будь-яка дрібниця для тієї чи іншої системи може стати фатальною, наголосив експерт.


newsauto.com.ua