Лікар пояснив зв’язок між промоклими ногами та небезпечною хворобою серця

Сьогодні,   00:24    350


Ноги, що промокли, можуть довести людину до розвитку смертельно небезпечного захворювання серця, відомого як інфекційний ендокардит.

В інтерв’ю професора прозвучало пояснення того зв’язку, який може існувати між промоклими ногами та небезпечною хворобою серця. Лікар зауважив, що переохолодження та вогкість несприятливо позначаються на людському організмі, у тому числі на стані міокарда. Промочені ноги мають до цього безпосереднє відношення.

Останні новини:  Як приготувати зелене смузі для бадьорості

«Інфекційний ендокардит, який розвивається при переохолодженні та вогкості, раніше був відомий як «окопна хвороба». Це якраз до питання мокрих ніг. Ця патологія може розвиватися і в домашніх умовах, вона неприємна та важка. Іноді смертельна», – розповів лікар.

Також, за словами вченого, під впливом вогкості можуть розвинутися запальні процеси у внутрішніх органах у вигляді стрептококових інфекцій, що загострилися. Одне з наслідків – це ревматизм, ревматичні атаки, вражаючі органи, наприклад, нирки чи серце.

У разі промоклих ніг лікар порадив не допускати замерзання – кінцівки потрібно якнайшвидше витерти насухо і зігріти. Найкращим засобом для цього професор назвав товсті «кусачі» вовняні шкарпетки.

Останні новини:  4 продукти для здоров’я серця та судин


dailynews.kyiv.ua