Поблизу Чилі косатки пополювали на дельфінів і поділилися здобиччю з іншими

Сьогодні,   08:30    132

Поблизу північного узбережжя Чилі косаток вперше помітили за полюванням на дельфінів — темних глекорилів. Що цікаво, вони єдині з косаток півдня Тихого океану ділилися здобиччю з іншими членами своєї групи. Таке відкриття морським біологам допомогли зробити цивільні науковці, які зробили 22 з 28 спостережень за косатками. Воно розповість більше про полювання та харчову поведінку косаток в районі Перуанської течії, де про їхнє життя відомо небагато. Результати дослідження опублікували в журналі Frontiers in Marine Science.

Що вдалося дізнатися про життя косаток біля узбережжя Чилі?

Науковці задокументували 28 спостережень за косатками (Orcinus orca) групи Меначо між 2010 та 2023 роками та встановили, що зазвичай косатки в цьому регіоні збираються у малі групи від двох до дев’яти особин. Зважаючи на особливості у харчуванні та територіальному розподілі, ця група косаток може бути частиною екотипу А, який раніше спостерігали біля берегів Нової Зеландії та Аргентини.

Останні новини:  Вчені знайшли місце найстарішої битви в історії Європи

Крім темних глекорилів (Lagenorhynchus obscurus), ці косатки могли також нападати на китів, зокрема смугачів фінвалів (Balaenoptera physalus). На плавниках фінвалів помітили сліди від зубів косаток. Оскільки поблизу узбережжя помічали також дитинчат косаток, цей регіон потребує особливого захисту задля збереження популяції цих тварин.

Останні новини:  В Італії археологи знайшли скарб стародавніх монет віком 2000 років