6 речей на кухні, котрі варто регулярно міняти

Сьогодні,   18:20    178

1. Тефлонова сковорода. Коли ви готуєте на такій сковороді, тефлонове покриття виділяє кілька компонентів, дуже токсичних для організму, особливо якщо покриття має подряпини. У цьому випадку замініть сковороду якнайшвидше.

2. Грати для гриля. Подумайте про те, що на них зібралися всі залишки від смаження м’яса, і ви не хочете, щоб вони потрапили до вашої їжі. Також будьте обережні, якщо порушується цілісність лозин решітки.

Останні новини:  Догляд за вишиванками: як зберегти кольори та деталі

3. Пластикові контейнери. Старі контейнери містять, як правило, бісфенол А (BPA), відомий своїм прямим зв’язком з раком, ожирінням, серцево-судинними захворюваннями та проблемами із травленням. На щастя, контейнери, що містять цю речовину, більше не виробляються.

4. Обробна дошка. Незалежно від того, дерев’яна вона або пластикова, дошку потрібно, по-перше, ретельно мити після кожного використання. По-друге, рекомендується часто її змінювати, тому що на ній у будь-якому випадку збираються хвороботворні мікроби. Чим вона зношеніша, тим небезпечніша. Добре те, що вона дуже дешева, тому ви можете її поміняти без проблем.

5. Губка для миття посуду. Візьміть за правило часто міняти її. Дослідники дійшли висновку, що губка для миття посуду – це найбрудніша річ у будинку: 10 мільйонів бактерій на 2,5 квадратних сантиметри, тоді як ганчірочка для миття має мільйон бактерій на такій самій поверхні.

Останні новини:  Їхня щирість під питанням: найненадійніші друзі за знаком Зодіаку

6. Кухонні рушники. Вони використовуються для чого завгодно – від чищення посуду до витирання брудних рук. Саме тому вони сповнені хвороботворних мікробів. Періть їх і міняйте якнайчастіше.

А як часто ви це все змінюєте?