Встигнути до холодів: як утеплити житло до зими

Сьогодні,   15:00    158

Є кілька важливих кроків.

За попередніми прогнозами експертів, зима 2024-2025 може бути важкою. Росія буде намагатися позбавити українців світла та тепла. Видання «Апостроф» опублікувало поради, якими потрібно скористатися у підготовці до зими.

Як підготуватися до холодного періоду

  • Зменшіть тепловтрати. Для цього потрібно провести профілактику металопластикових вікон, ущільнити вікна й двері. Треба обрати одну кімнату для обігріву на випадок складної ситуації.
  • Підготовіть батареї. Потрібно відсунути меблі від батарей, забрати штори, зняти декоративні панелі, наклеїти тепловідбивний екран на стіни за батареями.
  • Розгляньте можливість розміщення додаткових джерел тепла, зокрема, твердопаливного котла. Якщо є можливість, треба підготувати пічне опалення.
  • Об’єднайтеся домогосподарствами. Потрібно підготувати план, домовитися з родичами, сусідами, друзями про спільні дії.
  • Для приватного будинку закупіть тверде паливо, електрогенератори та пальне для нього. Закупити запаси палива: палети, вугілля, дрова.
  • Утепліть двері і вікна, щоб через шпарини не виходило тепло. Так можна заощадити до 15% тепла.Тепло може виходити через шпарини між коробом і стіною. Це можна виправити за допомогою монтажної піни. Варто усунути протяги, проклеїти поверхню дверей, що прилягає до короба, ущільнювачем. Можна взяти ізолон — такий матеріал на клейкій основі, який витримує перепади температур й підвищену вологість. Металеві двері треба утеплити зсередини мінеральною ватою, полістиролом чи теплоізолюючим матеріалом. Також треба перевірити, чи щільно закриваються балконні та міжкімнатні двері.
Останні новини:  Гороскоп багатства: осінь принесе гроші трьом знакам зодіаку