Лікар-гастроентеролог назвала найнебезпечніший для здоров’я сніданок

Сьогодні,   06:31    1006

 

Лікар-гастроентеролог повідомила про те, яким саме має бути правильний здоровий сніданок. Вона додала, що ранкова трапеза має бути досконалою, якщо є мета схуднути.

Як розповів лікар, вкрай важливий перший прийом їжі саме тому, що від нього залежить, як ефективно ви впораєтеся зі втомою протягом дня. Також від сніданку залежить якість сну.

Останні новини:  Як прожити довше: 2 прості звички для довголіття

– Якщо ви не поїсте з ранку, можете потім потрапити в полон «нічного жору», – попередила фахівець. – Якщо себе обмежувати в їжі і насильно відривати від холодильника, то можна провести безсонну ніч.

Вранці активно синтезуються контрінсулярні гормони – ТТГ, кортизол, статеві гормони, СТГ. Вони підвищують рівень глюкози. На даний механізм також відгукується інсулін – це єдиний гормон, який зменшує рівень глюкози.

Останні новини:  Професор назвав чотири ефективні способи уповільнити старіння мозку

Діляра Лебедєва додала, що правильний сніданок має складатися з низьковуглеводних продуктів з білком і жиром.

– Це точно не каша на молоці, – уточнила гастроентеролог. – Бо якщо є крупи з молоком, у вас може різко підвищитися рівень цукру в крові, а отже – і рівень інсулін. У результаті, через 2 години вам уже захочеться перекусити, ситуація просто повторюється.

Останні новини:  Знайдено продукти, які підвищують ризик небезпечної «хвороби старості»

Через війну в людини з’являється «патологічна інсулінорезистентність».


glamour.kyiv.ua